Credit Management Award 2005 voor Getronics

fallback
Getronics is de winnaar geworden van de Credit Management Award 2005. Oud-minister Benk Korthals had de eer de award uit te reiken aan een trotse Ben Walet, Manager Credit Control van Getronics. Vooral de forse terugdringing van het aantal days bills outstanding en de daling van miljoenen euro aan uitstaande vorderingen leverde hem de onderscheiding van Chief Financial Officer Magazine op.

Klaas Wagenaar, CEO van Getronics had hem nog even aan zijn jasje getrokken voordat hij afreisde naar Noordwijkerhout, om het Jaarcongres Credit Management bij te wonen. ‘Zorg maar dat je terugkomt met die award.’ Blijkbaar heeft CEO Klaas Wagenaar een vooruitziende blik, want enkele uren later hoorde Ben Walet zijn naam, toen Benk Korthals de winnaar van de Credit Management Award 2005 bekend maakte. Korthals onderschreef het belang van de award. Goed credit management is volgens hem essentieel voor een gezonde bedrijfsvoering. ‘Er zouden daarom veel meer van dit soort evenementen moeten plaatsvinden.’

Noteer nu in uw agenda: 3e Jaarcongres Credit Management: 9 maart 2006
In het huidige economisch klimaat is er veel aandacht voor credit management. Terecht! Als u de aandacht laat verslappen kost het u nu meer geld dan ooit. Alex van Groningen en Chief Financial Officer Magazine organiseren op 9 maart 2006 het 3e Jaarcongres Credit Management. Leer van anderen en doe uw voordeel !

 

Randje van de dood Uit tien genomineerde bedrijven was het volgens de jury evident dat Getronics de award moest toekomen. Balanceerde de automatiseerder enkele jaren geleden zo’n beetje op het randje van de dood, inmiddels is het concern weer financieel gezond. Het bracht het aantal dagen dat rekeningen uitstonden (DSO) binnen twee jaar terug van gemiddeld 70 dagen naar ongeveer 40. En door een pro-actief credit management-beleid wist Getronics de gemiddelde hoogte van het bedrag aan uitstaande vorderingen met bijna 50 miljoen euro terug te brengen. ‘Dat betekent dus dat je ten aanzien van de oude situatie maar liefst 50 miljoen waarde hebt gecreëerd. Los van de besparing door de afname van het renteverlies’, zegt Ben Walet in een interview dat hij eerder gaf aan Financieel-Management.nl. Lees het volledige interview en lees waarom Getronics de trotse winnaar van de award is.

 


* Bekijk de foto’s van het Jaarcongres Credit Management * Bekijk het artikel ‘Vakgebied moet pro-actiever worden’ * Bekijk de powerpoint presentaties van het Jaarcongres Credit Management 2005 * Wie won de vorige Credit Management Award?


 

Gerelateerde artikelen