Credion gaat handelsfinancieringsproduct Ebury adviseren

Valutaspecialist Ebury en financieringsadviseur Credion maken vandaag een strategische samenwerking op het gebied van handelsfinanciering bekend.

Credion heeft Trade Finance opgenomen in haar palet van financieringsproducten voor het mkb. Het voordeel van Trade Finance is dat er geen onderpand voor vereist is, waardoor geen conflict met bestaande leningen optreedt. Daarbij is het een snel inzetbaar en flexibele oplossing voor werkkapitaal-uitbreiding. 
Credion en Ebury zijn beiden financiële dienstverleners die zich richten op mkb-ondernemers. Credion heeft zich gespecialiseerd in het adviseren van vreemd vermogen voor deze doelgroep door ruim 35 verschillende bronnen van geld te kunnen combineren zoals bedrijfsleningen, bedrijfshypotheken, leasing, factoring, crowdfunding en nu ook het voorfinancieren van inkoopfacturen. 
“Het handelsfinancieringsproduct van Ebury is snel inzetbaar en flexibel. Credion biedt haar klanten nu de mogelijkheid een lening aan te gaan van maximaal 1 miljoen euro met een looptijd van 120 dagen om leveranciers te kunnen betalen,” zegt Carlo van der Weg, directeur van Credion. “Omdat voor de lening geen onderpand nodig is, ontstaat er geen conflict met andere leningen. Bovendien kan Ebury als valutaspecialist de betaling en de aflossing in vrijwel iedere valuta organiseren.”
“Voor Ebury lag een samenwerking met Credion voor de hand. Credion is een autoriteit op het gebied van bedrijfsfinanciering en beschikt over een uitstekend netwerk van ondernemingen in de handel en maakindustrie,“ aldus Rob Adrichem, country manager van Ebury Nederland.
Over Credion
Credion is een keten van ruim 30, over het land verspreide vestigingen, die over ruim 35 verschillende bronnen van geld beschikken. Dit zijn bijvoorbeeld banken, lease- & factoringmaatschappijen, crowdfunders en investeerders. Door deze vele verschillende bronnen van geld en het gezamenlijk financieringsvolume zijn wij in staat meer bedrijfsfinancieringen te realiseren dan wie dan ook.
 
Credion is een in 2001 opgerichte financiële adviesorganisatie die zich, als enige in Nederland, heeft gespecialiseerd in het aantrekken van vreemd vermogen in de breedste zin des woords voor mkb-bedrijven. Door haar landelijke positie en haar vele begeleide transacties is Credion in staat meer kanalen open te breken voor financieringen zodat er naast de algemene banken ook alternatieve financieringspartijen aangeboden kunnen worden. Hier doet de klant van Credion haar voordeel mee.
 
Credion’s credo luidt: “Credion realiseert geld om te ondernemen. Daar maken wij ons sterk voor”.
 
Over Ebury
Ebury is een financiële dienstverlener die zich richt op het internationaal opererende mkb. Met steun van investeerder 83North, kan Ebury in de nieuwste technologie investeren en cliënten wereldwijd toegang bieden tot Trade Finance en valutadiensten. 
Ebury werkt door heel Europa samen met ruim 3.000 organisaties door hun financieringsmogelijkheden te verbeteren en met strategisch beheer van buitenlandse betalingen hun valutarisico’s te beperken. Ebury heeft binnen Europa de afgelopen 3 jaar valutatransacties uitgevoerd ter waarde van bijna 8 miljard euro. Vanuit haar kantoren in Londen, Madrid en Amsterdam biedt Ebury via haar onlineplatform en persoonlijke brokers toegang tot 140 valuta’s. Ebury is door de Financial Conduct Authority geautoriseerd om in Nederland op te treden als financieel dienstverlener. Ebury behoort tot de door FinTechCity samengestelde top 50 van bedrijven die met financiële technologie de toekomst van de financiële sector bepalen.
Bezoek voor meer informatie: www.ebury.nl