Corilus implementeert Medius AP Automation

Medius
Corilus optimaliseert financiële processen dankzij Medius Accounts Payable Automation.

Corilus, Belgisch leverancier van medische softwareoplossingen, heeft meer inzicht en transparantie gekregen in de factuurverwerking en status van aankooporders dankzij de implementatie van Medius Accounts Payable (AP) Automation van Medius, leverancier van cloudgebaseerde oplossingen voor uitgavenbeheer.

De implementatie van Medius AP Automation draagt bij aan de professionalisering van Corilus. Hiermee komt een einde aan een complexe situatie waarin aankoopfacturen in verschillende afdelingen blijven liggen zonder ingeboekt te worden, wachtend op goedkeuring van de lokale verantwoordelijke. Hierdoor stond de deur open voor foute beleidsbeslissingen, gebaseerd op onvolledige informatie.

Flexibele oplossing voor het gehele factuurtraject
Corilus verwerkt op zes bedrijfslocaties jaarlijks zo’n 10.000 facturen. De business ging goed, maar de backoffice kon beter. De omgang met facturen en aankooporders was niet altijd even duidelijk. Er was behoefte aan meer inzicht, controle en eigenaarschap over facturen. Medius kreeg de opdracht om dit te realiseren, omdat zij een oplossing biedt voor het gehele factuurverwerkingstraject en dankzij het flexibele systeem goed te integreren is met bestaande ERP-systemen.

Jean-Yves Steenhout, business controller bij Corilus: “Het was voor ons ontzettend belangrijk om een oplossing te vinden die ons inzicht verschaft in het gehele factuurverwerkingsproces en naadloos aansluit bij ons huidige ERP-systeem. De oplossing van Medius past goed bij onze wensen. Al onze communicatie verloopt nu via Medius AP Automation en dat heeft ons veel inzicht en transparantie gegeven. De samenwerking met Medius was bovendien goed. Ze speelden kort op de bal en stonden altijd klaar als ik met vragen bij ze aanklopte. We zijn er nog niet, maar we hebben gezamenlijk een mooie en veelbelovende basis gelegd voor een transparant, toekomstbestendig boekhoudkundig proces.”

Yvonne Jans, area manager Western Europe bij Medius: “Voor Corilus was het van belang om het factuurverwerkingsproces meer te professionaliseren en efficiënter te laten werken. Ze zochten naar een oplossing die ze inzicht kon verschaffen in openstaande facturen en budgetten, zodat uitzoekwerk van waar facturen liggen niet meer nodig is. Medius AP Automation voorziet in deze behoefte. Samen met Corilus hebben we in korte tijd gezorgd dat de oplossing op alle bedrijfsentiteiten live is. Ik heb veel bewondering voor hoe Corilus haar medewerkers zo snel het systeem eigen heeft laten maken, zeker in een tijd waarin alles vanuit huis moest worden gedaan. Ze hebben zich altijd honderd procent ingezet. De samenwerking met Corilus was dan ook erg prettig en belooft veel goeds voor toekomstige projecten.”