Comarch en Agfa-Gevaert slaan de handen in elkaar

Efficient voldoen aan verplichte e-facturatie en de nationale wetgeving.

Agfa-Gevaert heeft gekozen voor Comarch e-Invoicing om alle facturatiestromen op een kosteneffectieve manier te verwerken in één geïntegreerd pakket. De regelgevende kaders in de landen waar de multinational actief is, zorgden voor een hoge werklast en een intensieve opvolging door het Agfa-Gevaert team, dat de verschillende ERP-systemen in elke divisie hieraan probeerde aan te passen. De onderneming zocht naar manieren om de werklast van het team te verminderen, de processen te optimaliseren, een betere klantenservice te bieden en de kosten te verlagen.

“De complexiteit van dit project ligt in het grote aantal betrokken landen, 44 in totaal, waarvan sommige met een zeer specifiek juridisch kader. Bovendien gebruikt elke business unit van Agfa-Gevaert verschillende factuurformaten. Daarom was doorgedreven advies over het juridische kader en gedetailleerde mapping noodzakelijk om de factuurformaten en -velden van de verschillende divisies op elkaar af te stemmen. En dat is net de toegevoegde waarde van de diensten die ons team kan aanbieden, bovenop onze e-facturatiemotor en het klantenportaal. Comarch is de uitdaging aangegaan en heeft zijn concurrenten over de hele lijn verslagen,” zegt Niels De Smet, Business Development Manager voor Comarch Services Sector Benelux.

Multinational Agfa-Gevaert biedt een breed gamma van beeldvormingssystemen, workflow- en IT-oplossingen voor de drukkerijsector, de gezondheidszorg en verschillende high-tech industrieën.