Collin Crowdfund introduceert app: altijd en overal investeren

Als eerste crowdfund platform in Nederland introduceert Collin Crowdfund een app waarmee investeerders altijd kunnen investeren in MKB-bedrijven.

Elk moment van de dag, op vakantie, het werk of vanaf het strand kunnen zij voortaan snel en makkelijk investeren in projecten van ambitieuze ondernemers die op het Collin platform worden gepubliceerd. De gratis Collin app is vanaf vandaag beschikbaar voor iPhone en Android voor iedere Collin investeerder.
De toegevoegde waarde van de app zit ‘m vooral in het gemak en de snelheid waarmee investeerders van Collin voortaan kunnen investeren in projecten. Zodra een nieuw project online komt, krijgen zij een alert en kunnen zij de volledige pitch van het betreffende bedrijf bekijken. Binnen tien seconden kan de investering vervolgens worden voltooid. Die snelheid is een belangrijk aspect voor Collin, waar projecten niet zelden binnen een paar uur worden volgeschreven. Jan-Willem Onink, commercieel directeur Collin Crowdfund: “Als platform slaan wij een brug tussen ambitieuze MKB-bedrijven en serieuze investeerders. Met deze app verstevigen wij die link en maken we het voor investeerders nog makkelijker om ondernemers te allen tijde te kunnen steunen in hun groeiplannen.”
Continu inzicht
De app kan uitsluitend worden gebruikt door investeerders die een account hebben bij Collin Crowdfund. Met een vijfcijferige code kunnen zij de app makkelijk openen en verschijnen alle lopende projecten bij Collin in beeld. Naast het snel en makkelijk investeren hebben investeerders tevens via ‘Mijn Collin’ continu inzicht in hun totale investeringen, het huidige saldo op hun Collin-account, de aflossing en rente die zij reeds hebben ontvangen en nog tegoed hebben.
30 miljoen aan financieringen
Collin Crowdfund is in één jaar tijd uitgegroeid tot het tweede crowdfund platform van Nederland. In het afgelopen jaar hielpen de investeerders van Collin 53 MKB-bedrijven aan financiering om hun groeiplannen te realiseren. Collin noteert daarmee een succesratio van 100%. In totaal werd er sinds de oprichting van Collin in juni 2014 bijna 9 miljoen geïnvesteerd. 
Gezien de continue stroom van aanvragen – zo’n drie per dag waarvan er gemiddeld één geplaatst wordt -, de structurele toename van het aantal investeerders – zo’n 100 per week – en de stijging van het gemiddelde leenbedrag, verwacht Collin eind dit jaar op een totaalbedrag van 30 miljoen aan verstrekte financieringen uit te komen. Jan-Willem Onink, commercieel directeur Collin Crowdfund: “Deze app past in onze ambitie om crowdfinance makkelijk, snel en betrouwbaar te maken voor investeerders. De Collin app past bij de groei die we nu doormaken en gaat daar ongetwijfeld een belangrijke bijdrage aan leveren.” 
Over Collin Crowdfund
Via haar online platform slaat Collin een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000 kunnen terecht bij Collin. Waar mogelijk en opportuun werkt Collin daarbij samen met onder andere banken, bedrijfskundig adviesbureaus en accountants. Om zowel de investeerder als de ondernemer optimaal succesvol te laten zijn, is de screening uiterst zorgvuldig. Zo introduceerde Collin ‘Crowdfund Coaches’ die de ondernemer begeleiden in het proces. Ook na realisatie van de lening coördineert de Crowdfund Coach de uitwisseling van informatie tussen de ondernemer en de investeerders die de lening verzorgden. www.collincrowdfund.nl