Cloud-specialisten Profource en NetSuite bundelen krachten

Profource en NetSuite bundelen hun krachten en leveren gezamenlijk cloud-based financiële ERP-producten voor de Benelux.

Profource (specialist in consultancy, detachering & outsourcing op het snijvlak van Finance en IT) is in dit strategische partnership de partij voor implementatie en consultancy, NetSuite is leverancier en ontwikkelaar van de software en bijbehorende applicaties. 

Met deze alliantie spelen Profource en NetSuite in op de groeiende vraag in de Benelux naar Enterprise Resource Planning-oplossingen (ERP) in de cloud. Met name innovatieve, snelgroeiende en internationaal opererende bedrijven hebben hier steeds meer behoefte aan, zoals fintech bedrijven, (doorgroeiende) startups en zakelijke dienstverleners.

De markt voor ERP-oplossingen in Nederland en België bedroeg in 2015 $724,1 miljoen, blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse adviesbureau Gartner*. Voor volgend jaar (2018) wordt een groei naar $849,8 miljoen verwacht. 

Daarbij laat de markt een stijgende vraag zien naar cloud-based oplossingen die flexibel en schaalbaar zijn, maar die ook vrijheid bieden voor maatwerk en eigen platformen en applicaties. Dit is exact het gebied waarop NetSuite, een dochteronderneming van Oracle, opereert, vertelt Vincent Traas, directeur van Profource. 

“NetSuite’s hoofdkantoor en thuisbasis ligt in het hart van Silicon Valley. NetSuite is als het ware geboren in de cloud, daardoor zitten innovatie, gebruikersgemak en community?denken echt in hun genen.”

Profource een goede match voor NetSuite. Voor NetSuite is het partnership met Profource een logische, vertelt Michiel Ramakers van NetSuite. “Profource is een Trusted Advisor voor Oracle. Hun jarenlange ervaring met Oracle producten, cloud-technologie en de implementatie van cloudapplicaties sluit naadloos aan bij onze propositie. Wij kennen Profource als een front runner op het gebied van innovatie – het zijn early adaptors. Daardoor zijn ze in staat om technologie mee te ontwikkelen en specifiek maatwerk te leveren.” 

Een ander belangrijk argument is de dienst Business Process Outsourcing van Profource. Daarmee kan Profource (een deel van) de administratieve processen van opdrachtgevers overnemen zodat zij zich kunnen richten op hun core business.

Combinatie cloud én finance 
Ook Profource werkt sinds twee jaar volledig in de cloud; het resultaat van stevige investeringen in kennis, technologie en partnerships. Profource kan met NetSuite nu zowel het enterprise als het midmarket segment bedienen. Voornamelijk in de sectoren finance en services (zakelijke dienstverlening), maar bijvoorbeeld ook logistiek. Traas: “NetSuite is een ideale oplossing voor bedrijven en organisaties die worden gedreven door technologie en innovatie, die internationale ambities hebben en daarbij volop investeren in de cloud. De combinatie Profource en NetSuite past daar perfect bij qua bedrijfscultuur, organisatiegrootte en kostenefficiëntie. Door complexe technologieën in de cloud te hosten, maken we hightech ERP-oplossingen beschikbaar voor organisaties van iedere omvang. Klanten profiteren daarbij van onze jarenlange ervaring met cloud-technologie én finance.”

NetSuite maakte medio 2016 haar entree op de Beneluxmarkt voor cloud based ERP-oplossingen en is wereldwijd een van de meest geïmplementeerde ERP-oplossingen in de cloud, met meer dan 40.000 organisaties in meer dan 160 landen. Naast ERP biedt het ook oplossingen voor onder meer Customer relationship management (CRM), E-commerce (SuiteCommerce) en Professional services automation (PSA).

(*Bron: Gartner, “Enterprise Software Forecast, 2015 4e kwartaal,” december 2015).