CIO verliest invloed op CFO

Ruim vier op de tien CIO's zegt hun invloed op de CFO kwijt te zijn geraakt als gevolg van de financiële crisis. Zes op de tien CIO's zeggen dat hun positie binnen het bedrijf door de economische malaise is verzwakt. Dit blijkt uit een peiling die de Duitse site CIO.de onder zijn lezers heeft gehouden.

Het grootste knelpunt bij de onderhandelingen van CIO’s is in de meeste gevallen het geld. Van de ondervraagde Duitse CIO’s zegt 59 procent minder invloed te hebben op de gang van zaken binnen hun bedrijf. Ook zegt bijna eenderde van de CIO’s flinke druk op zijn CFO’s te moeten uitoefenen om zijn plannen door het management goedgekeurd te krijgen. 14 procent van de respondenten zegt zijn invloed op de CEO te zijn verloren.

Volgens analisten van Forrester kan dit opgelost worden door de communicatie tussen IT en het management te verbeteren. CIO’s maken vaak de fout dat ze de werkelijke kosten van IT-projecten voor het management verbergen, aldus Forrester. Ze dreigen vaak te verzeilen in lange presentaties met technische details over hun projecten, in plaats van zich te richten op het nut van de projecten in relatie tot het management.

Gerelateerde artikelen