CI gaat strategische alliantie aan

Het Controllers Instituut (CI) begint een strategische alliantie met het Amerikaanse Institute of Management Accountants (IMA). Het IMA is de grootste beroepsorganisatie ter wereld op het gebied van management accounting, met een netwerk van 60.000 leden. Dit meldt het CI op hun website.

De voordelen en diensten die het IMA zijn leden biedt, zijn dan ook op ‘world leading’ niveau. Daarover is meer te lezen in de brief waarin Jeffrey Thomson, de president en CEO van het IMA, de samenwerking met het CI toelicht.

Een voordeel is een korting van 125 dollar voor RC’s en RA’s op het IMA-lidmaatschap. Ook bieden ze een vrijstelling op deel 1 van het CMA-examen (Certified Management Accountant).

Het Controllers Instituut is ervan overtuigd dat de strategische alliantie met het IMA een nieuwe stap is in de professionalisering van Nederlandse financial executives, in zowel binnen- als buitenland. Ze vormt een bijdrage aan ‘Advancing the Profession’, zoals het IMA zijn doelstelling helder omschrijft.

De doelstelling van het CI is door middel van dit samenwerkingsverband het kwaliteitsniveau van de beroepsuitoefening door registercontrollers (RC’s) en registeraccountants (RA’s) in het financieel-economisch management te bevorderen.

Gerelateerde artikelen