CFO’s: Talent en leiderschap beste wapens tegen concurrentie

Leiderschap en het aannemen van de beste mensen is de belangrijkste verdediging tegen concurrenten. Dat suggereert een recent onderzoek van Robert Half onder CFO's. Meer dan 55 procent van de respondenten zei dat stabiel leiderschap en het werven van de talentvolste medewerkers de twee beste wapens zijn tegen bedreigingen van rivaliserende firma's.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Robert Half Finance & Accounting onder 1.400 CFO’s van grote en middelgrote bedrijven. Naast leiderschap en talent ziet 24 procent van de respondenten hoogwaardige technologie als een significant voordeel in de concurrentiestrijd.

De CFO’s kregen de vraag voorgelegd, ‘Welke van de volgende zal bedrijven het beste beschermen tegen concurrentie in de komende drie jaar?’ Hun reacties:

 

“In iedere economie is het waardevolste wat bedrijven hebben hun mensen”, zegt Max Messmer, voorzitter en CEO van Robert Half International. “Zeker in onzekere tijden hangt het overleven van organisaties sterk af van krachtig leiderschap en het blijven leveren van de beste service aan klanten.”

Gerelateerde artikelen