CFO Robert Bolier vertrekt bij Wereldhave

Bolier gaat niet op voor een nieuwe termijn bij de aandeelhoudersvergadering in april. Het bestuur heeft al een opvolger voorgesteld.

De aandeelhouders van Wereldhave kunnen op 20 april over zijn benoeming stemmen. De vierjarige termijn van De Vreede gaat in op 1 april. De Vreede werkte eerder bij onder meer Redevco en Prologis. Zijn meest recente rol is die als financieel directeur van DeepOcean.

Bolier trad in april 2014 in dienst bij Wereldhave, als vervanger van financieel directeur Pieter Roozenboom. Eerder was hij onder andere CFO van Atrium European Real Estate.

Vastgoedbedrijf Wereldhave opende vrijdag nog de boeken over het afgelopen jaar. Daaruit bleek dat de winst en de bruto huurinkomsten zijn teruggelopen. De onderneming meldde ook dat het minder geld gaat uitkeren aan aandeelhouders. Wereldhave heeft in het sterk veranderende retaillandschap steeds hogere kapitaalinvesteringen nodig om winkelcentra te moderniseren en aan de behoeften van bezoekers en winkeliers te voldoen. De mededeling van de aanpassing van het dividendbeleid zorgde voor een koersdaling van het aandeel van Wereldhave van ongeveer 10 procent.