CFO Patrick Olde Scholtenhuis vertrekt per 1 april 2017 bij RTL Nederland

Patrick Olde Scholtenhuis (47), CFO RTL Nederland, kondigt aan het bedrijf per 1 april 2017 te verlaten. Olde Scholtenhuis is dan ruim zestien jaar werkzaam bij RTL. Eerst als Manager Finance en de laatste negen jaar als Financieel Directeur. Olde Scholtenhuis was onder andere verantwoordelijk voor talloze M&A-processen, de acquisitie van Buienradar, het outsourcen van de facilitaire activiteiten van RTL en de Talpa deal.

CEO RTL Nederland, Bert Habets, over het vertrek van Olde Scholtenhuis: “Ik ken Patrick als een bevlogen RTL’er, die zich breed heeft ingezet voor dit bedrijf en zijn mensen. We trekken al zestien jaar samen op en hebben RTL zien transformeren van broadcaster tot multidisciplinair mediabedrijf. Vooral in onderhandelingen was hij ongeëvenaard en een tegenstander van formaat. Ik ben blij dat hij ons de tijd gunt om op zoek te gaan naar een waardige opvolger.”

Olde Scholtenhuis licht toe: “Ik werk al ruim 25 jaar in vaste dienst, waarvan de laatste zestien jaar bij RTL. Dat heb ik met heel veel plezier gedaan en ik vond het een feest om onderdeel te zijn van zo’n mooi bedrijf met fantastische collega’s. Ik ga een nieuwe fase in waarin ik mijn tijd ga besteden aan mijn eigen zakelijke en maatschappelijke projecten. Mijn corporate bestaan gaat voorlopig on hold.”

Olde Scholtenhuis blijft tot april volgend jaar verantwoordelijk voor zijn portefeuille.