CFO Day 2015 van start

Om 9:00 uur vond de aftrap plaats van CFO Day 2015 in Huis ter Duin in Noordwijk. Het thema: 'Put your business in the fast lane'.

Met accelererende technologische vernieuwing en snel toenemende connectiviteit, komen bedreigingen van de status quo steeds vaker uit onverwachte hoek. Start-ups kunnen, gesteund door slimme investeerders, binnen enkele jaren complete markten overnemen. De gevestigde orde – grote corporates – komen dan ongewild op de rechterbaan van de snelweg terrecht.  

Daar willen ze niet zitten, maar als ze niet eens het tempo van verandering kunnen bijbenen, hoe kunnen ze dan verwachten opnieuw het voortouw te nemen op hun concurrenten? Of is dat onmogelijk? Daarover zal het betoog van Martijn Aslander gaan om 9:30: ‘Corporates, could your days be numbered?’ Gevolgd door het al even prikkelend getitelde: ‘Financials, could your days be numbered?’ door Erik van der Steen (Global Head of Finance APM Terminal divisie, Maersk Holding). Bekijk hier het volledige programma. 

‘Wij gaan denkpatronen van CFO’s verstoren’, zei CFO Community Manager Kevin Mottard tijdens de plenaire opening. Hij ziet de noodzaak voor CFO’s om anders te denken en anders te doen. ‘Vorig jaar bespraken we op CFO Day de enorme snelheid waarmee bestaande businessmodellen worden omgegooid. Nu is de tijd van kijken voorbij en komen we in actie.’  

Mottard wil dat de CFO’s hun handen vuil maken. ‘We hebben veel gepraat over verandering, maar nu gaan we concreet bespreken wat de CFO morgen kan doen om zijn of haar organisatie te versnellen, zodat de ‘olietanker’ de ‘speedboat’ achterna kan gaan. We bespreken hoe de CFO ownership kan nemen, kan bijdragen in het omdraaien van de waardeketen en zich kan opstellen als een echte business partner die zelf voor de disruptie zorgt. Hierbij ligt de focus niet op structuur, maar op cultuur. De CFO is van nature sterk gericht op structuur en processen, maar voor echte verandering is een cultuuromslag nodig.’  

Volg het verloop van de CFO Day op twitter.  

En houd updates in de gaten op CFO.nl en FM.nl, en later op de dag het volledige verslag en de bekendmaking van de winnaars van de CFO Awards 2015.

_________________________________________________________________________    
Interessant voor u als Executive Financial:  

1. Komt u ook op 1 juni 2016? 
In 2016 vindt CFO Day plaats op donderdag 1 juni. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Wij hopen u volgend jaar te verwelkomen. Lees meer op CFODay.nl.   Wilt u als partner betrokken zijn bij CFO Day 2016? Neem dan contact op met Tim Bosman via 020 6390008 of tbosman@alexvangroningen.nl.   

2. Word lid van de CFO Association 
Wilt u volgend jaar aanwezig zijn bij CFO Day en bij de vele andere inspirerende bijeenkomsten voor CFO’s en FD’s? Word dan nu lid van de CFO Association, dé exclusieve community van CFO’s en FD’s in Nederland. Als lid bent u welkom tijdens de exclusieve netwerkevenementen en de congressen Finance Transformation en CFO Day. Topevenementen vol inspiratie, interactie, knowhow, hoog niveau aan hospitality en netwerken met collega CFO’s en FD’s. Tevens ontvangt u jaarlijks 4 keer CFO Magazine. Meld u hier aan.   

3. Interessante opleidingen voor u en uw collega’s: 
– Effectief Leiderschap in 4 dagen. Volg dé Leiderschapstraining voor Financials. 
– Voorkom financiële missers en creëer waarde. Volg de driedaagse training Financiële Analyse.
– Groei in uw rol als strategisch partner. Volg de vijfdaagse Masterclass Strategisch Financieel Management

Gerelateerde artikelen