CEO ABN AMRO: ‘Intrekken tax aandeleninkoop is positief signaal’

Aandeleninkoop en fiscus

Het mogelijk schrappen van belasting op aandeleninkoop door een komend kabinet, kan positieve gevolgen hebben voor bedrijven. Volgens CEO Robert Swaak van ABN AMRO zou de maatregel een welkom signaal zijn voor ondernemers. Daarover schrijft het ANP.

  • Formatiepartijen overwegen intrekken belasting op aandeleninkoop.
  • ABN AMRO CEO benadrukt belang van sterk ondernemingsklimaat.
  • Informateurs moeten woensdagavond update geven over formatiestatus

Recente berichten op financieel persbureau Bloomberg suggereren dat er overeenstemming is bereikt tussen de PVV, VVD, NSC en BBB om de geplande belasting van 15% op eigen aandelen te laten varen. Deze belasting, oorspronkelijk gepland voor het komende jaar, zou nu van de baan kunnen zijn. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Onzekerheid omtrent standpunt nieuw kabinet

Swaak benadrukt echter dat het definitieve standpunt van een nieuw kabinet nog onduidelijk is. Hij wijst op het belang van een sterk ondernemingsklimaat in Nederland, los van politieke besluitvorming.

Kritiek en reacties

Grote bedrijven, waaronder ABN AMRO, voeren regelmatig aandeleninkoopprogramma’s uit, wat vaak kritiek oplevert van milieuactivisten en vakbonden. Zij pleiten voor een verschuiving van prioriteiten naar klimaat en werknemersbelangen.

De waardeketen is zo sterk als de zwakste schakel. Hoe reageert jouw bedrijf op onzekerheid? Ontdek het in de rondetafelsessie ‘Hoe sterk is jouw waardeketen?’ tijdens CFO Day 2024 op 30 mei. Verken strategieën om risico’s te beheersen en je voor te bereiden op onverwachte gebeurtenissen. Meld je nu aan voor CFO Day en bezoek de sessie.

Gerelateerde artikelen