Celonis lanceert AI-gebaseerde toepassing voor finance

Twee nieuwe Celonis toepassingen onthuld waaronder Accounts Payable voor finance afdelingen.

Celonis, leverancier van in geavanceerde AI process mining en process excellence software, heeft de volgende generatie van zijn platform gelanceerd, waardoor klanten en partners sneller doelgerichte operationele applicaties kunnen ontwikkelen. De nieuwe oplossing werd gepresenteerd tijdens Celosphere Live, de digitale variant van het jaarlijkse klantenevent Celosphere. Tijdens de digitale conferentie, met dit jaar meer dan 15.000 deelnemers, onthulde het bedrijf ook nieuwe operationele applicaties op zijn AI-gedreven platform, waaronder Accounts Payable voor finance afdelingen in alle organisaties. Deze toepassing geeft organisaties, in het specifiek de financiële afdelingen, inzicht in geldstromen op het gebied van facturatie.

De Operational Applications combineren de unieke process mining-softwareproducten van Celonis met de bedrijfscontext, Artificial Intelligence (AI) en automatisering, om zo haperingen en frictie in processen te detecteren. De applicaties stellen slimme acties voor die zullen leiden tot het gewenste resultaat.

Operational Applications

De eerste Operational Applications op het Celonis platform zijn ontworpen om processen rondom te betalen facturen en supply chain te verbeteren, twee van de meest cruciale afdelingen binnen elk bedrijf. Beide apps zijn vanaf nu beschikbaar en later dit jaar zullen applicaties verschijnen die onder andere helpen met inkoop, debiteurenadministratie, customer service, opportunity management en industrie-specifieke user cases.

De Operational Applications worden ondersteund door real-time Data Connectivity, een toepassing die door Celonis tevens werd onthuld als algemeen beschikbaar. Real-time Data Connectivity stelt Celonis in staat om gegevens uit traditionele (bron)systemen, zoals SAP en Salesforce te halen, en deze in real-time en in-context te analyseren. Gebaseerd op deze data en inzichten kan de software in-proces acties voor operationele gebruikers voorstellen.

Het verbeterde platform biedt zijn gebruikers de mogelijkheid om hun eigen, op maat gemaakte operationele applicaties te bouwen. Bij het opbouwen van deze applicaties wordt gebruikt gemaakt van het AI-platform.

(bron: Celonis)