Bunq bank: “Bancaire sector staat stil; er is te weinig ontwikkeling”

Bancaire sector staat stil, te weinig ontwikkeling

“De bancaire sector staat momenteel stil; er zijn geen ontwikkelingen”, dat stelt oprichter van de onlione bank Bunq in een interview op de website voor overnames, fusies, private equity en investeerders MenA.nl. Volgens Nikam is er te weinig concurrentie is en de bestaande concurrentie wordt dood wordt gereguleerd’. Volgens de oprichter betalen consumenten daar vervolgens de prijs voor.

Eerder dit jaar heeft Bunq een investering 44 miljoen euro opgehaald. Een groot deel van deze investering is bedoeld om te groeien terwijl een ander deel wordt gebruikt om in de Verenigde Staten mensen aan te kunnen nemen en uit te breiden.

“Er is te weinig concurrentie in de bancaire sector en de bestaande concurrentie wordt dood gereguleerd; Consumenten daar vervolgens de prijs voor”.

Ali Nikam heeft Bunq opgericht met het idee om te vernieuwen binnen de bancaire sector en consumenten meer aan te bieden dan wat heden ten dage wordt aangeboden. Dat zijn, onder meer, klantvriendelijkheid en gebruiksgemak. [Artikel gaat verder na deze alinea]

Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.

Overnames spelen een belangrijke rol in de strategie van Bunq. In de Verenigde Staten speelt het overnemen van andere bedrijven een belangrijkere rol dan in Europa. Bunq heeft een tijdje geleden TriCount overgenomen. In de Verenigde Staten is men veel meer gewend om samen te werken: “Ze snappen hier intuïtief veel meer dat je beter met zijn allen een grotere taart kunt bakken en jouw deeltje groter wordt dan alleen jouw deeltje van de taart zo groot mogelijk maken”.