Buitenlandse banken drijven spaarrente op

Spaarrente hier en daar al boven 3 procent.

Gemiddeld ontvangen spaarders nu 2,24 procent rente over hun spaargeld. Daarmee ligt de gemiddelde rente voor het eerst sinds 2012 weer boven de 2 procent. De hoogste rente die je op een spaarrekening kunt krijgen is volgens Geld.nl nu ook al hoger dan 3 procent.

  • rente op spaarrekeningen gestegen naar 2,24% … 
  • … hoogste niveau sinds 2012
  • Buitenlandse banken wedijveren voor hoogste rente … 
  • sommige boven 3%
  • rente van ECB naar verwachting langer hoog

“Dit komt doordat vooral de buitenlandse banken de laatste weken over elkaar heen vallen om de hoogste spaarrente te bieden”, zegt deskundige Amanda Bulthuis van Geld.nl. “Vandaag hebben bijvoorbeeld nog MeDirect uit Malta en Nordax uit Zweden allebei de rente verhoogd naar 3,06 procent.”

Zelfs bij de grotere Nederlandse banken gaat de rente de laatste tijd duidelijk omhoog. Bij Rabobank en SNS Bank krijg je bijvoorbeeld tot 1,7 procent rente op een spaarrekening. Volgens Geld.nl zijn er ook banken die met acties nieuwe klanten proberen te lokken. Zo krijg je bij Open Bank in de eerste zes maanden tijdelijk 3,65 procent rente, weet de vergelijkingssite.

Bulthuis denkt dat de spaarrentes komende tijd nog verder omhoog zullen gaan. Banken kijken bij het bepalen van hun eigen spaarrentes naar de rentetarieven van de ECB, legt ze uit. Die blijven waarschijnlijk langere tijd op een hoog niveau, zo heeft president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) onlangs nog gezegd. “Dat betekent ook dat de spaarrentes voorlopig hoog blijven en ik verwacht dat ze de komende tijd zelfs nog wat verder stijgen”, aldus Bulthuis.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen