Buhrmann verkoopt dochteronderneming DocVision aan TPG

fallback
Buhrmann NV heeft met Cendris, een onderdeel van Koninklijke TPG Post BV, dochteronderneming van TPG NV, overeenstemming bereikt over de verkoop van Buhrmann dochteronderneming DocVision aan Cendris. De transactie zal resulteren in een kleine boekwinst die als bijzondere bate zal worden verantwoord in het resultaat van Buhrmann over het tweede kwartaal van dit jaar.

DocVision is gespecialiseerd in het leveren van diensten op het gebied van postkamer, copy/print services en archiefbeheer. De onderneming beschikt over ongeveer 300 medewerkers, die werkzaam zijn op vele locaties bij klanten verspreid over heel Nederland. In 2002 realiseerde het bedrijf een omzet van EUR 23 miljoen.

De verkoop van DocVision sluit aan bij de strategie van Buhrmann die is gericht op het concentreren van haar activiteiten op voornamelijk de business-to-business distributie van niet-productiegerelateerde producten en diensten voor de kantorenmarkt en de grafische industrie.

In de afgelopen jaren heeft DocVision een winstgevende groei doorgemaakt. Binnen de portefeuille van Buhrmann vormt deze dochteronderneming een volledig op zichzelf staande bedrijfsactiviteit die maar in zeer beperkte mate aansluit op de kernactiviteiten van de Groep.

Cendris is gespecialiseerd in oplossingen voor directe communicatie, datamanagement en documentbeheer. Het bedrijf is actief in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland en Centraal Europa. Vorig jaar behaalde Cendris een omzet van EUR 210 miljoen met 4.000 medewerkers. De aankoop van DocVision stelt het bedrijf in staat om beter in te spelen op de groeiende vraag naar dienstverlening op het gebied van copy/print services, postkamer en archiefbeheer in Nederland.