Bob Kurpershoek wint Credit Management Award 2007

Bob Kurpershoek van NBC/Universal is op het vierde jaarcongres Credit Management in Noordwijkerhout uitgeroepen tot Credit Manager of the Year. De jury prees de 30-jarige senior manager collections group Commercial Finance Center om zijn open en pro-actieve benadering door de facturen al twee maanden voor de vervaldatum te versturen.

Medewerkers en interne klanten krijgen toegang tot een real-time website, waar alle collection issues gelogd worden. Een maand voor de vervaldatum wordt er via een courtesy call telefonisch contact opgenomen met de klant om problemen op te lossen en cashflow te forecasten. Dit resulteerde inmiddels in een gemiddelde Days Sales Outstanding van 21 dagen, terwijl tot voor 2004 de DSO op 38 dagen lag.

Voor de jury aanleiding om Kurpershoek, uit in totaal 15 genomineerden, te verkiezen tot Credit Manager of the Year. De Award werd uitgereikt tijdens het vierde Jaarcongres Credit Management op 18 april. De jury stond onder voorzitterschap van Mannes Westhuis (voorzitter Vereniging Voor Credit Management).

Verder hadden ook Rien van Poelgeest (winnaar Credit Management Award 2006), Ben Walet (winnaar Credit Management Award 2005) en Jan Bletz (hoofdredacteur CFO Magazine) zitting in de jury.

Kurpershoek kreeg de felbegeerde tombstone uit handen van Benk Korthals, die de motivatie van de jury. ‘Dit jaar, als ik de motivatie van de jury voor u mag ontleden, schuilt er achter de winnende Credit Manager weer een bijzonder thema dat leidde tot de conclusie dat hij samen met zijn team winnaar zou moeten zijn.

De jury heeft het daarbij over de case die betrekking heeft op het Internationaal organiseren van Credit Management. Hierbij gaat het vooral gaat om het slim inrichten van het totale proces, daarbij optimaal gebruik makend van de aanwezige kennis in Nederland en andere – Europese – landen.

De case toont aan dat als de communicatie tussen de diverse stakeholders binnen Internationaal Credit Management goed is verzorgd, dit tot betere resultaten kan leiden, terwijl de kosten voor de totale operatie afnemen.’

 

Gerelateerde artikelen