Bizcuit: betaaloptie zonder tussenkomst bank

Bizcuit Payments benut als eerste bedrijf in Nederland de volledige PSD2-vergunning.

Bizcuit Payments benut als eerste bedrijf in Nederland de volledige PSD2-vergunning. Hiermee bieden zij hun klanten een geïntegreerde oplossing voor al hun administratieve en financiële activiteiten. Voorheen was dit niet mogelijk, omdat het recht op inzicht in bankrekeningen en uitvoer van betalingen exclusief bij de banken lag, waardoor onder andere fintech-ondernemingen beperkt waren in hun innovatiemogelijkheden. Bizcuit ontving vorige week als een van de eerste fintechs zonder link met een grootbank de PSD2-vergunning van De Nederlandse Bank (DNB). De vergunning bestaat uit twee componenten: bankdata inzien, en betaaloplossingen bieden. Bizcuit is het eerste bedrijf in Nederland die de volledige scope van de PSD2 vergunning aan MKB-ondernemingen aanbiedt.

Bizcuit Payments heeft de aanvraag voor de vergunning een dag nadat de PSD2-wetgeving in Nederland van kracht werd ingediend. Hessel Kuik (foto), CEO en oprichter Bizcuit (“Spreek uit ‘biz kit’”): “Al in 2016 zagen wij de mogelijkheden die de nieuwe PSD2-wetgeving zou bieden om het MKB een hoop administratieve lasten uit handen te nemen. Wij zijn toen direct begonnen met de planning en bouw van de app. Het wachten op de definitieve wetgeving en de vergunning was een soms frustrerend, maar ook leerzaam proces. Het stelde ons in staat een unieke oplossing te ontwikkelen. De Bizcuit-app zal gaandeweg steeds meer functies aan de gebruikers aanbieden die hen in staat stellen zo min mogelijk tijd te besteden aan administratieve taken en maximaal te focussen op het ondernemen.”

Inzien van bankdata

Door invoering van de Europese PSD2-betaalrichtlijn, die sinds 19 februari 2019 van kracht is, ligt nu de macht over bankdata en betaaloplossingen bij de consument. De PSD2-vergunning die op 14 november door de DNB aan Bizcuit Payments is verleend, maakt het mogelijk om de app te voorzien van volledig automatische koppelingen met alle banken. Bizcuit Payment is een van de enkele tientallen ondernemingen die een vergunning heeft gekregen van DNB. De overige Nederlandse bedrijven met een PSD2-vergunning hebben tot nu toe alleen een deel van de vergunning benut: het inzien van bankdata. Bizcuit biedt het MKB binnen de app een geïntegreerde oplossing voor bankieren, inkoop, verkoop en volledige integratie met alle veelgebruikte boekhoud-, ERP- en salarispakketten. Bizcuit gaat al per 1 december met de eerste klanten live.

Kort geleden heeft Bizcuit de ICT Accountancy Award 2019 gewonnen en is de app genomineerd voor de Trend Micro COMET Award en de Accenture Innovation Awards.

Meer informatie: Bizcuit Payments.