Birkenstock: niet elke beursgang is een knaller

Het bedrijf is direct na de beursgang dertien procent minder waard geworden.

Het beursdebuut van sandalenmerk Birkenstock is uitgelopen op een sof. Aandelen van het van oorsprong Duitse bedrijf eindigden de dag fiks lager. De aandelen, die voor een introductieprijs van 46 dollar naar de beurs gingen, daalden bijna 13 procent. Daarmee heeft het bedrijf een beurswaarde van ongeveer 7,5 miljard dollar.

  • schoeisel van Birkenstock kreeg status van mode-item
  • in 2021 verdienden de broers Birkenstock 3 miljard met de verkoop van het schoenenbedrijf
  • beleggers lopen niet warm voor het aandeel

Het bijna 250 jaar geleden opgerichte bedrijf was lange tijd bekend als maker van orthopedisch verantwoorde sandalen, maar het schoeisel verkreeg de afgelopen decennia steeds meer de status van mode-item. Tal van sterren werden gezien met de sandalen, die ook een bijrol kregen in de zeer succesvolle Barbie-film die deze zomer uitkwam. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Investeringsfirma L Catterton kocht in 2021 een meerderheidsbelang in Birkenstock, waarbij de broers Alex en Christian Birkenstock volgens persbureau Bloomberg ruim 3 miljard euro verdienden. Die overname maakte ook de weg vrij voor de beursgang van het merk.

Beleggers lijken vooralsnog minder enthousiast over Birkenstock, ondanks de populariteit van de sandalen bij veel verschillende generaties. (ANP)

Lees ook:

Gerelateerde artikelen