Biller sluit partnerschap met Pay. voor betere B2B-betaalervaring

Biller eind 2022 Europa wijd beschikbaar via Pay.-platform

Persbericht

AMSTERDAM, 4 oktober 2022 – Vandaag maakt Biller, de buy-now-pay-later startup voor B2B-betalingen, de samenwerking bekend met Pay. Daarmee zetten ze gezamenlijk de Biller-betaaloplossing om achteraf te betalen op de zakelijke markt. Dit moet leiden tot een betere betaalervaring en tot 30 procent hogere conversie voor zakelijke gebruikers van de betaaldienst.1 De gecombineerde dienst is in het laatste kwartaal van 2022 beschikbaar in Europa via het betaalplatform van Pay.

Met Pay. vindt Biller een partner die bekend staat als een van de meest ervaren Payment Service Providers (PSP) van Nederland. Door de integratie op het Pay.-platform beschikken duizenden Europese klanten over de mogelijkheid om Biller in een paar clicks toe te voegen als betaalmethode. Daarmee is Pay. de eerste betaaldienst in Nederland die de dienst van Biller aanbiedt.

In de afgelopen jaren was er in de B2B-markt weinig ontwikkeling op gebied van innovatieve betaaloplossingen, al helemaal als het gaat om zogeheten ‘buy-now-pay-later’ (BNPL)-diensten. Uit onderzoek van Thuiswinkel.org blijkt dat meer dan 20 procent van de zakelijke kopers nog moet betalen met een betaalmethode die niet hun voorkeur heeft.2 Dit komt voornamelijk doordat de zakelijke koper niet de mogelijkheid heeft om te kopen op factuur, terwijl dit offline juist de meest gangbare methode is.
“Achteraf betalen levert veel voordelen op voor zowel de zakelijke koper als de verkoper”, aldus Menne Mennes, CCO van Pay. “Wat betreft gebruiksvriendelijkheid van de BNPL-oplossing in de zakelijke markt wordt de consumentenmarkt nog niet geëvenaard. We weten al lang dat een goede user experience bij betalingen zorgt voor hogere conversie, vaak tussen 10% en 30% procent. Zeker in de zakelijke markt, waar het vaak draait om grote bedragen, kan dit veel opleveren. Oplossingen zoals Biller zijn hard nodig.”

Bovendien is de zakelijke koper als consument gewend geraakt aan gebruiksvriendelijke diensten als Afterpay en Klarna. Maar in de zakelijke wereld staat hem online nog steeds een omslachtig proces te wachten met het aanmaken van accounts en lage kredietlimieten. In sommige gevallen duurt het wel vijf dagen na aanmelding dat iets op rekening gekocht kan worden.

Biller is de eerste Nederlandse BNPL-oplossing voor de zakelijke markt. Daarmee stelt een betaalbedrijf de gebruiker in staat om facturen achteraf te betalen, waaraan de zakelijke gebruiker als consument bekend is geraakt.

“Bij het oprichten van Biller wisten we dat Payment Service Providers een belangrijke rol zouden spelen in het gemakkelijk aanbieden van onze zakelijke betaalmethode, om zo bij te dragen aan onze groeiambities”, aldus Derek Vreeburg, co-founder en managing director van Biller. “Het is mooi dat Pay. dit als eerste aan gaat bieden. Ze hebben meer dan voldoende kennis en ervaring in huis om te bepalen wat hun (zakelijke) klanten nodig hebben.”

Einde persbericht

1 https://biller.ai/news/215020-biller-first-in-denmark-with-buy-now-pay-later-for-b2bs
2 https://www.thuiswinkel.org/webshops/nieuws/ruim-90-procent-van-de-zakelijke-bestellers-koopt-online/

Over Biller
Biller is dé zakelijke AI-gedreven “koop nu, betaal later” dienst die is ontworpen om ondernemers te helpen en de uitdagingen bij online B2B-aankopen op te lossen. Met Biller doen bedrijven online aankopen snel en veilig ‘op rekening’. Biller is opgericht in 2021 en brengt het gemak van achteraf betalen in de consumentenmarkt nu ook naar de zakelijke markt. De betalingen vinden plaats in realtime met een AI-gedreven service. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam brengt Biller een revolutie teweeg in achteraf betaalopties voor de zakelijke markt met een totale transactiewaarde die in Europa wordt geschat op €600 miljard. Biller maakt sinds januari 2022 deel uit van het Banking Circle ecosysteem.

Over Pay.
Pay. ontzorgt compleet op het gebied van betalingen, in-store, online, en omnichannel. Pay. faciliteert niet alleen betaling, maar creëert ook een zo soepel en veilig mogelijke verkoopervaring met een hogere conversie als resultaat. Pay. is een betrouwbare en innovatieve partner die dagelijks honderdduizenden betalingen verwerkt.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Mark van Gemeren
Lubbers De Jong TECH PR
06 5492 1042
mark@lubbersdejong.nl

Falckstraat 15-4
1017 VV Amsterdam