Bijenkorf breidt loyalty-programma uit

fallback
BIJcard met creditcard-functie en spaarprogramma.

De Bijenkorf breidt haar bestaande loyalty-programma uit en komt daartoe deze zomer met een geheel vernieuwde BIJcard. Naast de bestaande voordelen van betaalkaart in de Bijenkorf, spaarkaart, voordeelkaart, clubkaart en abonneekaart, wordt BIJcard uitgebreid met een creditcard-functie van MasterCard en een nieuw spaarprogramma. De Bijenkorf introduceert daarmee als eerste warenhuis in Europa een klantenkaart met creditcard-functie. Deze zomer verstuurt International Card Services voor de Bijenkorf de nieuwe BIJcard naar ruim 450.000 bestaande kaarthouders. De nieuwe BIJcard is vanaf de zomer te gebruiken. De huidige kaart is vooralsnog geldig tot 15 september.

De eerste grote verandering van BIJcard is dat naast het gemak van kopen op rekening binnen de Bijenkorf de kaart ook een MasterCard-functie krijgt. Daarmee is de kaart ook buiten de Bijenkorf te gebruiken voor aankopen of om geld op te nemen. Wereldwijd zijn er ruim 19 miljoen adressen die de MasterCard accepteren. Daarnaast zijn er wereldwijd 800.000 geldautomaten waar met MasterCard geld kan worden opgenomen.

  • Spaarprogramma
    Naast een uitbreiding van de betaalmogelijkheden biedt de samenwerking met International Card Service de Bijenkorf de ruimte om het bestaande loyalty-programma te verbreden met een nieuw spaarprogramma. Over de transacties die kaarthouders binnen en buiten de Bijenkorf met hun nieuwe BIJcard doen, worden punten toegekend. Iedere euro die wordt besteed, levert punten op. Die kunnen worden gebruikt om binnen de Bijenkorf aankopen naar eigen keuze mee te doen.

  • Kosten
    Aan de nieuwe BIJcard zijn geen kosten verbonden. Het aanvragen van een nieuwe BIJcard wordt gratis, dit was tot op heden EURO12,50. Als de nieuwe BIJcard alleen voor aankopen binnen de Bijenkorf wordt gebruikt, is dat kosteloos. Zodra de nieuwe BIJcard als MasterCard wordt gebruikt om geld op te nemen of om buiten de Bijenkorf op rekening te kopen, dan bedragen de kosten EURO12,50 per jaar. Dit is inclusief verzekering tegen verlies, diefstal en aankoopverzekering. Een tweede kaart kost EURO6,25. De BIJcard wordt daarmee één van de goedkoopste creditcards van Nederland.

  • International Card Services BV
    Een nieuwe BIJcard betekent ook een nieuwe administratie. Deze wordt sinds enige tijd verzorgd door International Card Services (ICS), een dochter van het financiële concern Fortis. ICS is licentiehouder van verschillende creditcards en geeft onder andere de ANWB Visa card uit. Het verzorgt, naast het hele betalingsverkeer tussen alle partijen, onder meer het verwerken van de aanvraagformulieren en het verzenden van de BIJcard.