Big four populair bij laatstejaars studenten

Grote accountantskantoren zijn in Nederland populaire werkgevers bij laatstejaars studenten in de economische studierichtingen. Dit blijkt uit de 'Graduate Barometer', een jaarlijkse peiling naar de favoriete werkgevers van studenten, uitgevoerd door het Duitse Trendence Institut.

In Nederland is de Rabobank onder de onderzochte groep de favoriete werkgever, op de voet gevolgd door Ernst & Young en PricewaterhouseCoopers. In de top 10 van de Business Edition van de Graduate Barometer staat een derde accountantskantoor van de Big Four: KPMG weet op plek 9 de ING Groep net voor te blijven. Deloitte vinden we terug op de 14e plaats. BDO CampsObers Accountants & Adviseurs staat op plek 38.

Uit het onderzoek blijkt voorts dat het gewenste aantal uren dat studenten willen gaan werken in Nederland 42,7 is. Daarmee ligt Nederland iets onder het gemiddelde in Europa van 44,7. Nederlandse studenten verwachten na hun afstuderen gemiddeld 28.911 euro te gaan verdienen. Het Europees gemiddelde ligt op 23.967 euro.

 

Gerelateerde artikelen