Big Data: Praktische antwoorden voor CFO’s

Alex van Groningen organiseert op 30 Maart 2016 de eerste Big Data Day voor financiële professionals. Aanleiding voor het event is de enorme belangstelling voor het thema en de grote behoefte aan praktische knowhow en ervaring. Wat kunnen bezoekers verwachten?

Waarom de Big Data Day? “Afgelopen jaar hebben we veel rondetafelsessies over big data gehouden met CFO’s”, begint Michael van Asperen, Community Manager bij Alex van Groningen. “We hebben ook een special van FM Magazine over Big Data & Analytics uitgebracht en op andere events komt het thema big data ook steeds vaker naar voren. We merken dat CFO’s met veel vragen zitten: Wat is het nou?; Wat kunnen we ermee?; Is het die heilige graal?; Hoe start je ermee?; Wat heb je ervoor nodig?; Enzovoorts. Op Big Data Day willen we antwoord geven op deze vragen. We verwachten dat er zo’n 250 CFO’s en direct reports bij elkaar gaan komen.”
 
Big data is een containerbegrip en er zijn vele hoog over verhalen over data lakes en hadoops, aldus Van Asperen. CFO’s zijn volgens hem vooral op zoek naar praktische antwoorden over hoe zij er waarde mee kunnen creëren voor hun organisaties. “Een ander aspect is wie er verantwoordelijk moet zijn voor de data binnen de organisatie. Bij Vodafone is een BICC (Business Intelligence Competence Center) ingericht dat onder finance valt en zo zijn er nog een aantal voorbeelden, maar veel andere organisaties zijn op dit vlak nog erg zoekende.”
Big Data voor finance en de business
Op Big Data Day is het programma grofweg verdeeld in twee onderwerpen: Wat betekent big data & analytics voor finance en wat betekent het voor de business. “Bij finance moet je denken aan de inzet van data om financiële processen te verbeteren, zoals cashflow forecasting of fast close”, aldus van Asperen. “Aan de business-kant willen we bezoekers inspireren over hoe ze data kunnen omzetten in waardevolle business inzichten en daarmee hun organisaties kunnen transformeren.”
“We hebben verschillende CFO’s uitgenodigd om te vertellen hoe zij data inzetten”, vervolgt Van Asperen. “Dit zijn onder meer Robert van de Graaf (CFO Achmea Schade & Inkomen), Han Stoop (CFO NCOI) en Matthijs Lusse (CFO Legal Division Wolters Kluwer). Behalve CFO’s als sprekers, hebben we ook inspirators zoals Wouter de Bie (Big Data Architect bij Spotify) en Peter Blangé (Olympisch kampioen volleybal | Manager Sportcentrum Papendal). Er komt ook een director data policy die zal uitleggen wat we kunnen en mogen doen met data. We sluiten af met Joost Rigter met een keynote over anders leren kijken naar data.” 
“Uiteraard gaan we ook veel rondetafelsessies organiseren waarin deelnemers eigen ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen. Tot slot, we willen er niet alleen over praten, maar ook dat de bezoekers het kunnen zien en ervaren. We zijn bezig een datalab neer te zetten waar de deelnemers kennis kunnen maken met de mensen en de technologie achter big data. Kortom, een zeer gemêleerd programma dat finance professionals inzichten zal bieden waarmee ze bij wijze van spreken de dag erna aan de slag kunnen.”

__________________________________________________________________________________  
Gaat u ook binnenkort investeren in Big Data & Analytics?
Ontdek hoe u Big Data & Analytics succesvol toepast. 5 tips:
1. Bezoek Big Data Day op 30 maart 2016
Big Data & Analytics verandert continu uw werk. Ruim 85 procent van de financials wil daarom verregaand investeren in deze capaciteit. Maar hoe begint u? Hoe werkt het? Wat kost het? U ontdekt het op 30 maart 2016 tijdens Big Data Day, een uniek event voor CFO’s en controllers. Leer via praktijkvoorbeelden en verhalen van top experts hoe u Big Data & Analytics succesvol toepast. Zij helpen u om het laag hangende fruit direct te plukken. Schrijf u nu in
Wilt u als partner betrokken zijn bij de Big Data Day? Neem dan gerust contact op met Michael van Asperen via mvanasperen@alexvangroningen.nl of 020 6390 0008 / 06 1588 5665.
 
2. Lees de Big Data & Analytics Special
FM Magazine duikt in het meest belangwekkende business onderwerp van dit moment: Big Data & Analytics. Met de passievolle medewerking van gasthoofdredacteur Marco de Jong (Experience Data). Middels expertvisies en praktijkcases van (finance) professionals die al grote stappen gezet hebben bieden we u inspiratie en knowhow over hoe u data kunt inzetten voor geweldige nieuwe inzichten en een betere performance. Lees hier het volledige magazine.
3. Volg de training Big Data & Analytics
U heeft alle data tot uw beschikking om de wereld van vandaag te verklaren en die van morgen te voorspellen. Wilt u nu uw kansen met uw data benutten? Wilt u Big Data & Analytics succesvol toepassen? Volg dan de training Big Data & Analytics voor Financials en minimaliseer direct risico’s, verlaag kosten en spot nieuwe kansen. Schrijf u vandaag nog in.
4. Bezoek het FM Club Forum ‘Big Data & Analytics’
Ontmoet vakgenoten tijdens het FM Club Forum ‘Big Data & Analytics’ op dinsdag 15 maart 2016 bij Yacht in Amsterdam. Bezoek deze FM Club bijeenkomst, laat u inspireren tijdens de Masterclass ‘Big Data & Analytics’ en hef het glas tijdens de gezellige netwerkborrel met tientallen bezoekers en FM Club leden. Meld u (kosteloos) aan.
 
5. Ook interessant: Word lid van het Controllers Netwerk
Sluit u aan bij het Controllers Netwerk voor persoonlijke en professionele groei. Het Controllers Netwerk biedt u en uw collega controllers een uniek concept om kennis, ervaringen en opinies te delen. Laat u inspireren tijdens Peer Group bijeenkomsten en help vakgenoten met hun vraagstellingen. Voor meer informatie en aanmelden, gaat u naar Controlling.nl.
Gerelateerde artikelen