Betalingsverwerker Adyen groeit

Noord Amerika en één klant zorgen voor groei

Betalingsverwerker Adyen heeft in de eerste drie maanden van dit jaar geprofiteerd van de forse uitbreiding van een klant. Mede dankzij die groei van dit niet bij naam genoemde bedrijf had de Amsterdamse fintechonderneming bijna de helft meer werk. Ook maakten andere al bestaande klanten meer gebruik van de diensten van Adyen. Dat meldt het ANP.

In totaal verzorgde Adyen in het eerste kwartaal bijna 298 miljard euro aan betalingen. Dat is een stijging van 46 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Adyen hield daar 438 miljoen euro aan omzet aan over, 21 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2023. Van alle regio’s groeide Adyen het hardst in Noord-Amerika. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]

Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.

Over de winst gaf Adyen in zijn kwartaalupdate geen cijfers. Wel houdt het bedrijf vast aan het doel om de omzet jaarlijks met 20 tot 29 procent te laten stijgen tot en met 2026. De winstmarge moet daarbij stijgen tot boven de 50 procent.

Gerelateerde artikelen