Bestuurswisseling bij Connexxion

fallback
Connexxion Holding NV maakt bekend dat mr N.J.Westdijk, president-directeur, met ingang van 1 augustus 2003 zijn functie zal neerleggen en zal terugkeren in de Raad van Commissarissen van de vennootschap. Na zijn vertrek zal de groepsdirectie bestaan uit de heren P.J.Ph. Kortenhorst (voorzitter), R. van Holten (vice-voorzitter) en C. Anker, die allen reeds lid waren van de groepsdirectie.

Westdijk, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke Pakhoed, was lid van de Raad van Commissarissen van Connexxion tot hij bijna anderhalf jaar geleden benoemd werd tot president-directeur. Westdijk: ‘Mijn opdracht is vervuld. Toen ik aantrad verkeerde Connexxion in zwaar weer. Nu ligt het bedrijf op koers. Er is rust en eenheid. Onze concurrentiekracht is fundamenteel versterkt. Het zelfvertrouwen is terug. De onderneming zal het eerste halfjaar van 2003 met een duidelijk positief netto resultaat afsluiten. En er is opvolging van binnenuit. Alles bijeen een prima moment om mijn oude rol van commissaris weer op te pakken’.

Kortenhorst is op 1.8.2001 toegetreden tot de toenmalige Raad van Bestuur van Connexxion na een loopbaan als o.a. Chief Financial Officer van Granaria Holdings BV en Directeur bij Bank Mees & Hope NV.
Kortenhorst: ‘Connexxion opereert als aannemer van openbaar en besloten collectief personenvervoer in een zeer concurrerende omgeving. Er is veel vooruitgang geboekt, maar wij hebben nog enkele spannende jaren voor de boeg, met name in de Openbaar Vervoer sector. In 2003 en 2004 komt een groot aantal van onze huidige concessies in de aanbesteding, dus wij moeten continu blijven werken aan het kunnen uitbrengen van passende aanbiedingen. In dat verband is het bemoedigend dat wij recent een aantal aanbestedingen hebben gewonnen’.

In 2002 behaalde Connexxion met 12.800 medewerkers op een omzet van 945 miljoen euro een bedrijfsresultaat van 20 miljoen euro en een netto resultaat van -/- 6 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen