Bestuurder Toon Rijken van Centric KSI kondigt vertrek aan

fallback
Toon Rijken, directielid van het beursfonds Centric KSI Holding N.V. te IJsselstein, heeft vandaag bekend gemaakt dat hij per 1 juli a.s. zijn functie neerlegt. In de vanmiddag te houden Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal hij zijn besluit persoonlijk bekend maken.

Rijken was in 1986 een van de oprichters van KSI International dat in oktober vorig jaar met Multihouse N.V. fuseerde tot Centric KSI Holding N.V. Vanaf 1987 was Rijken directeur van KSI International. Na de fusie met Multihouse vormde hij samen met Centric oprichter Gerard Sanderink de directie van Centric KSI.

Tropenjaren
Rijken geeft twee redenen voor zijn vertrek: “Nu de fusie is geslaagd en de herstructurering van het voormalige KSI International vrijwel is afgerond, kan Gerard Sanderink het bedrijf uitstekend met zijn team leiden. Daar komt bij dat de afgelopen jaren zeer intensief zijn geweest, je kunt gerust stellen dat ik een paar tropenjaren achter de rug heb.” Concrete plannen voor de toekomst heeft Rijken nog niet: “Eerst maar eens goed uitrusten, daarna zien we wel verder.”

Bestuurder Gerard Sanderink begrijpt en respecteert de beslissing en spreekt zijn waardering uit voor de wijze waarop Rijken en hij hebben samengewerkt. “Toon heeft zich enorm ingezet om de fusie tot een succes te maken. Daarin is hij uitstekend geslaagd,” aldus bestuurder Sanderink.