Bert Groenewegen (oud Exact) wordt CFO PCM

fallback
Bert Groenewegen (41) treedt in dienst in mei 2005. Momenteel werkt hij voor de Amerikaanse investeringsmaatschappij General Atlantic Partners en tot oktober 2004 was hij werkzaam als Chief Financial Officer van Exact Holding. In het verleden was de heer Groenewegen werkzaam in verschillende posities bij Sokkia Europe, Arthur Andersen en Exact Software Nederland. Hij heeft economie en bedrijfskunde gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Brabant.

Ben Knapen heeft te kennen gegeven de Raad van Bestuur in de loop van dit jaar te gaan verlaten. In goed overleg met zijn collega’s en met de Raad van Commissarissen zal nog een precieze datum worden vastgesteld. Dr. Knapen (54) is ruim zes jaar lid van de Raad van Bestuur van PCM Uitgevers geweest. Daarvoor was hij o.m. tien jaar lid van de hoofdredactie van NRC Handelsblad, waarvan zeven jaar als hoofdredacteur van deze uitgave van PCM Uitgevers. Voor de directie van de Algemene Boekengroep, die Knapen op het ogenblik ook tijdelijk waarneemt, zal binnenkort een opvolger worden benoemd.

Naast zijn huidige functie is Knapen (sinds kort) voorzitter van het wetenschappelijk Duitsland Instituut Amsterdam (DIA), lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken en van de Raad van Toezicht van de Universiteit van Tilburg. Los van bestuurlijke activiteiten wil hij meer tijd vrijmaken om weer te schrijven. De Raad van Bestuur van PCM Uitgevers heeft mevrouw M.R. (Miriam) van Dongen benoemd als adjunct-directeur van de werkmaatschappij PCM Dagbladen. Miriam van Dongen (36) treedt in dienst per 1 juni 2005. Zij was hiervoor directielid (in de functie van Chief Financial Officer) van Delta Lloyd Life België. Bij Delta Lloyd vervulde zij eerder diverse andere functies. Daarvoor werkte zij bij McKinsey en bij IRIS, onderdeel van de Rabobank/Robeco Groep. Miriam van Dongen is afgestudeerd bedrijfseconoom van de Katholieke Universiteit Brabant.

Gerelateerde artikelen