Benoeming Raad van Commissarissen Raet

fallback
Raet, de grootste salarisverwerker van Nederland, kondigt vandaag aan dat de volgende mensen zijn benoemd in de Raad van Commissarissen:

De heer Alexander van Wassenaer (Partner Buyouts bij NIB Capital PE), mevrouw Machtelt Groothuis (Investment Manager bij NIB Capital PE), de heer Hans Zwarts (Voorzitter Kamer van Koophandel Amsterdam), de heer Kick van der Pol (Voorzitter Hoofddirectie bij Interpolis) en de heer Christopher Stacey (Partner bij participatiemaatschappij Advent International). De heer Zwarts zal de functie van voorzitter tot zich nemen.

De heer Alexander van Wassenaer (1959) gaf, voordat hij in 2001 in dienst trad bij NIB Capital, leiding aan de Benelux Corporate Finance & Strategy Practice van McKinsey & Company te Amsterdam.

Mevrouw Machtelt Groothuis (1970) is eveneens werkzaam geweest bij McKinsey & Company, waar zij sinds 1995 werkte en zich als teamleider in Amsterdam en Beijing richtte op strategie en marketing. In 2002 maakte zij vervolgens de overstap naar NIB Capital. Tevens heeft ze in 1998 haar MBA gehaald aan Insead.

De heer Hans Zwarts (1940) heeft in het verleden diverse hoge personeelsfuncties bekleed bij de Eindhovense Drukkerij (Philips), Kluwer, Vredestein en ING. Tevens was hij bestuurslid bij ING Nederland en is hij bestuursvoorzitter geweest bij Randstad Holding. Sinds 2002 is hij Voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Amsterdam. Daarnaast houdt hij meerdere commissariaten, onder meer bij NUON, PCM Uitgevers, en de NS.

De heer Kick van der Pol (1949) maakt sinds de fusie tussen Interpolis en Relan in 2001 deel uit van de hoofddirectie van Interpolis en is sinds november 2002 voorzitter van de hoofddirectie. Voorheen was hij directievoorzitter bij Relan. In een verder verleden is de heer van der Pol voorzitter geweest van de Raad van Bestuur van de Stigas GUO Group en was hij voorzitter van de directie van GUO.

De heer Christopher Stacey (1966) begon zijn carrière bij Price Waterhouse in Londen. Vervolgens werkte hij voor Intermediate Capital Group, waar hij zich bezighield met grote management buy-outs in verschillende sectoren door heel Europa. In 1997 trad de heer Stacey vervolgens in dienst bij Advent. Inmiddels heeft hij ruim 10 jaar ervaring met private equity.

Raet bestaat ruim 40 jaar en is de grootste salarisverwerker in Nederland met een output van 2 miljoen salarisstroken per maand: 1 op de 3 Nederlanders ontvangt een salarisstrook van Raet. Naast salarisverwerking begeeft Raet zich op het gebied van het ontwikkelen van software voor HR-afdelingen, HR consultancy en outsourcing van personeels- en salarisadministraties. Dat doet zij onder de noemer peopleplace. Er zijn 650 mensen werkzaam die in totaal circa 4200 bedrijven en instellingen rechtstreeks bedienen, in zowel de profit als de non-profit sector. Via partners is dit aantal nog vele malen hoger. De klanten, waaronder TPG, ABN AMRO, UWV en Gemeente Amsterdam, bevinden zich in de zorg, de overheid en het bedrijfsleven.

Gerelateerde artikelen