Belastingdienst wil af van uitstel belastingaangifte

Belastingdienst wil af van uitstel belastingaangifte
Fiscalisten en accountants op de bres voor uitstelregeling voor ondernemers.

De Belastingdienst wil paal en perk stellen aan uitstel van de verschillende soorten belastingaangifte door bedrijven. Via belastingconsulenten kunnen ondernemers nu hun aangifte aangiften inkomstenbelasting, premie volksverzekeringen, inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet en vennootschapsbelasting later aangeven, zonder dat dit leidt tot boetes en andere sancties

Ongeveer 5 procent van de aangiftes komt door deze beconregeling later binnen dan de door de fiscus vastgestelde deadline. De Belastingdienst wil hier korte metten mee maken.

De belastingconsulenten zien dat voornemen echter niet zitten. Diverse koepelorganisaties van fiscalisten en administratiekantoren trekken hierbij samen op met NBA en SRA, koepelorganisaties van accountants. Deze organisaties hebben gezamenlijk een brief gestuurd naar de Belastingdienst over de modernisering van de becon-uitstelregeling. Ze protesteren tegen de beknotting van de becon-regeling.

In de brief stellen de vertegenwoordigers van fiscaal consulenten en accountants(kantoren) dat zij begrip hebben voor het streven van de fiscus. Maar ze vinden beperking van de uitstelmogelijkheid zoals de fiscus die voorstelt niet realistisch. Daarom roepen ze de Belastingdienst op om gezamenlijk naar andere oplossingen te zoeken. Welke dat zijn is niet bekendgemaakt.