Begrijp cybersecurity in 5 minuten

Contracten beheren in Excel? Doen!
Al een tijdje vraag ik me af waarom de adoptie van cybersecurity langzamer verloopt dan je zou mogen verwachten. Het lijkt erop of de sense of urgency niet voldoende duidelijk is voor iedereen. Begrijpt iedereen cybersecurity en cybercrime wel? Tijd om het begrip cybersecurity te versimpelen. Laten we daarom de uitleg eens dichter bij huis zoeken.

Cybersecurity dicht bij huis, letterlijk
Iedereen die hardware en software gebruikt, verkeert in de gelukkige omstandigheid dat hij of zij in een flat, appartement of huis woont. Ieder woonverblijf heeft een voordeur, er bevinden zich waardevolle zaken in en je zou voor geen goud je waardevolle zaken kwijt willen.
We doen dus moeite om als een goed huisvader (juridische term) te voorkomen dat onbevoegden deze zaken meenemen. We beveiligen ons huis en proberen een dief de gelegenheid om bij ons in te breken te ontnemen! 
Laten we daarom cybersecurity vergelijken met de maatregelen die we treffen om ons huis te beveiligen. Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen cybersecurity begrijpt, veel meer mensen hun computers en data tegen cybercrime zouden beveiligen.

 
Conclusies
De lijst kan nog veel langer zijn. Cybercrime wordt steeds omvangijker en iedereen zou zich beter moeten beveiligen. Begrip en sense of urgency zijn de eerste stappen naar betere beveiliging. Bent u al een keer gehackt of hebben ze u in gijzeling genomen? Dan zult u echt wel iets aan cybersecurity gaan doen.
De kern van mijn betoog is dat ICT dezelfde woorden gebruikt maar een andere taal spreekt dan degene waarvan zij vinden dat die zich zouden moeten beveiligen.
Neem de taak als financial op u om cybersecurity simpel uit te leggen dan kan het onderwerp in uw organisatie op een bredere adoptie rekenen.

Gerelateerde artikelen