Bedrijfsvervoer krijgt hulpmiddel voor verplichte duurzaamheidsrapportage

Vergroening

Om CSRD verplichtingen beheersbaar te maken, introduceert de koepel voor automotive BOVAG een speciaal CSRD-instrumentarium voor mobiliteitsbedrijven; het CSRD Brancheformat voor Mobiliteit. De tool stelt bedrijven in staat om effectief en efficiënt relevante data uit te wisselen. De CSRD Rapportagetool moet bedrijven helpen om aan de nieuwe eisen te voldoen.

Specifiek en uniek

Het instrument is specifiek ontwikkeld voor de mobiliteitssector en in samenwerking met banken, verzekeraars en andere partijen binnen de branche. Dit format zorgt ervoor dat mkb-ondernemers gericht duurzaamheidsdata kunnen aanleveren, wat tijd en moeite bespaart.

Voorbereid zijn op de toekomst

BOVAG-voorman Han ten Broeke; “Verzekeraars en banken moeten al rapporteren over boekjaar 2024. Bedrijven moeten voorbereid zijn om toegang te houden tot financiering en opdrachten. BOVAG biedt hier ondersteuning. Samenwerking is cruciaal om het voor ondernemers niet onnodig lastig te maken.”

Internationale context

Op internationaal niveau worden de duurzaamheidsrapportage-eisen steeds strenger. Bedrijven wereldwijd voelen de druk om transparanter te zijn over hun duurzaamheidsinspanningen. Grote ondernemingen zoals Apple en Microsoft hebben al stappen gezet in hun duurzaamheidsrapportages om aan de CSRD en vergelijkbare internationale standaarden te voldoen . De Verenigde Staten overwegen ook strengere rapportagevereisten, wat betekent dat bedrijven wereldwijd zich moeten voorbereiden op een toekomst met uitgebreidere en gedetailleerdere duurzaamheidsrapportages.

Gerelateerde artikelen