Batenburg rondt overname Technische Handelsonderneming Bevar af

fallback
Batenburg Beheer N.V. heeft de overname van alle aandelen in Vestar Holding B.V. en haar deelnemingen Bevar Beheer B.V. en Technische Handelsonderneming Bevar B.V. afgerond. De koopsom voor de aandelen is uit eigen middelen voldaan.

Bevar is een in Veenendaal gevestigde technische groothandel met een uitstekende reputatie. Bevar levert een totaalpakket van bevestigingsartikelen aan Original Equipment Manufacturers (OEM’ers) en system suppliers in de metaal- en kunststofverwerkende industrie, alsmede de automotive industrie. Zowel in de kwaliteit en de samenstelling van de producten, als in de leverperformance wordt toegevoegde waarde geboden aan de klant. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een geavanceerd logistiek systeem. De omzet van Bevar bedraagt EUR 6 à EUR 7 miljoen op jaarbasis.

Na de overname zullen de activiteiten van Bevar verder worden ontwikkeld in nauwe samenhang met de divisie Bevestigingstechniek van onze werkmaatschappij Seher te Capelle a/d IJssel. Door de gebundelde aanpak versterken Seher en Bevar hun marktpositie op het gebied van de levering van een totaalpakket aan bevestigingsartikelen. Tevens kan nog beter worden ingespeeld op de behoefte van de klant aan specialistische producten en toegepaste kennis.

Naar verwachting zal Bevar met ingang van 2003 een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel van Batenburg Beheer N.V.