Basware ‘Representative Provider’ in Gartner-rapport “Technology Insight for Procurement Networks”

Gartner: "Procurement-netwerken bieden toegevoegde waarde voor inkoop-applicaties door hogere mate van automatisering en ze verbeteren de samenwerking met leveranciers". Basware is opgenomen in het Gartner-rapport 'Technology Insight for Procurement Networks'. Gartner: "Door het elektronisch verbinden van afnemers en leveranciers kunnen procurement-netwerken de mate van automatisering verbeteren en efficiency van de procurementprocessen verhogen. Hieronder vallen onder meer het automatisch matchen van inkooporders en facturen alsmede de voorselectie van leveranciers door het gebruik van openbare leveranciersprofielen."

De aanbevelingen van het rapport, dat analyseert hoe IT- en procurement-leiders de netwerkmogelijkheden dienen te evalueren als onderdeel van het applicatieselectieproces of als uitbreiding van de bestaande investeringen, zijn:

– Analyseer je workflow en ga na wat voor soort ondersteuning er door verschillende vendors wordt geboden in relatie tot je belangrijke spend-categorieën;
– Richt je niet op de omvang van je netwerk maar op de diensten en technologische ondersteuning die je netwerkprovider aanbiedt. Zo ben je er zeker van dat leveranciers in de regionen die voor de gebruiker belangrijk zijn, naadloos overstappen en interactie kan starten.}
– Onderschat de complexiteit van e-facturen op internationaal niveau niet. 

Gartner: “De meerderheid van inkooporganisaties neigt zich meer te focussen op het selecteren en evalueren van applicaties dan op netwerken. Maar de netwerkmogelijkheden kunnen een cruciale factor zijn in de automatisering waarmee de applicatie ondersteuning biedt.” 

Esa Thilä, CEO van Basware, voegt toe: “Basware blinkt al jaren uit in end-to-end P2P-automatisering. We bedienen een wereldwijd netwerk van organisaties van allerlei bedrijfsgrootten die de processen van hun inkoop en crediteurenadministratie automatiseren. Door middel van e-procurement hebben zij meer controle over hun uitgaven en rollen zij e-facturen uit om zo snellere betalingen te realiseren, kosten te reduceren en de cashflow te stimuleren. Basware’s grootste open commerce en financing netwerk helpt bedrijven bij het realiseren van efficiency en kostenvoordelen door het automatiseren van zakelijke en financiële functionaliteiten. Dit alles wordt aangevuld door Basware Financing Services, waarmee bedrijven facturen kunnen betalen of betaald kunnen krijgen al naar gelang de cashflow dit wenst. De schaal van ons netwerk met afnemers en leveranciers wereldwijd biedt het meest flexibele platform om met leveranciers in verbinding te komen en de relatie met hen te verbeteren.” 

Gartner: “ Organisaties die overwegen te investeren in of het vervangen van procurement- en sourcing-technologie zouden de mogelijkheden voor leverancierssamenwerking in overweging moeten nemen.” 

Gartner gebruikt de volgende acht evaluatiefactoren in het rapport: connectiemogelijkheden met leveranciers, onboaring support, continue leveranciersondersteuning, factuurstructuur, compliance, procesondersteuning, meningen van leveranciers en groei én de levensvatbaarheid van de netwerkprovider. Bij de opname in het rapport ‘Technology Insight for Procurement Networks’ van 30 maart zijn er zeven verschillende service providers geëvalueerd.

Over Basware
Basware is de toonaangevende leverancier van ‘networked’ purchase to pay, e-invoicing- en innovatieve financieringsoplossingen. Het commerce- en financing-netwerk verbindt wereldwijd bedrijven in meer dan 100 landen. Basware heeft het grootste open zakelijke netwerk ter wereld waardoor een goede samenwerking tussen de verschillende partijen ontstaat, ongeacht de bedrijfsgrootte. Door het vereenvoudigen van stroomlijnen van financiële processen kunnen organisaties het maximale uit hun activiteiten halen. Wereldwijd kunnen zowel kleine als grote organisaties aanzienlijke kostenbesparingen realiseren, flexibele betalingsvoorwaarden opstellen en een grotere efficiency behalen. Zo ontstaat ook een betere relatie met leveranciers.