Basware ervaart recordgroei SmartCoding

Klanten omarmen kunstmatige intelligentie; groei van 234 procent in het afgelopen halfjaar.

Klanten van Basware omarmen massaal SmartCoding met ingebouwde Artificial Intelligence-technologie. De afgelopen zes maanden gebruikten meer dan 180 Basware-klanten automatische SmartCoding-templates voor de automatische verwerking van ruim 80.000 facturen.

SmartCoding helpt gebruikers bij de verwerking van niet-PO-facturen en zet daarmee een belangrijke stap richting touchlessfactuurafhandeling. Door middel van SmartCoding kunnen facturen die niet worden geautomatiseerd door purchase order matching, payment plans of automatische coding-templates toch automatisch worden gecodeerd met minimale menselijke interventie.

“Veel P2P-systemen beloven wel om PDF-afbeeldingen automatisch naar data om te zetten, maar tot nu toe is alleen Basware in staat dit te bewerkstelligen”, aldus Mikko Pilkama, SVP Products, Basware. “Scrape or Smash-oplossingen vereisen toch nog steeds dat de gebruiker mapping tasks beheert of vragen om 'buyer validated compliance'. Deze oplossingen kunnen daarom nauwelijks als automatisch worden beschouwd.”

Met behulp van een nieuw machine learning-algoritme zoekt en analyseert SmartCodinghistorische factuurdata en -coding templates. Daaruit komt een aanbeveling voor de juiste grootboekcodering van niet-PO-facturen. Zonder de technologie zou het handmatig verwerken van deze facturen een tijdrovende klus zijn.

“SmartCoding maakt het gebruik van factuurautomatisering eenvoudiger. Het is zeker een stap dichter bij de touchless invoice handling”, stelt Jari Koivumäki, P2P-expert van LähiTapiola.

Door gebruik te maken en vooral te leren van financiële bedrijfsdata kan SmartCoding continu de nauwkeurigheid van aanbevelingen verbeteren. Dit verhoogt de efficiëntie, productiviteit en nauwkeurigheid van de factuurafhandeling.