Basware en WEX lanceren nieuwe betalingsoplossing voor real-time elektronische betalingen

Bedrijven profiteren van betere financiële processen, vroege betalingen en een soepele cashflow Basware en WEX Inc., een leverancier van zakelijke betalingsoplossingen, hebben vandaag hun samenwerking bekendgemaakt voor het leveren van een nieuwe zakelijke betalingsoplossing. De overeenkomst is opgezet om het bedrijfsleven te helpen bij het verder verbeteren van het purchase-to-pay-proces en werkkapitaalmanagement door middel van een nieuwe, geautomatiseerde betalingsoplossing voor real-time elektronische betalingen. De oplossing biedt afnemers eenvoudig toegang tot vroege betalingsfinanciering, terwijl leveranciers ervoor kunnen kiezen om met meer zekerheid sneller betaald te krijgen. De oplossing wordt gelanceerd in samenwerking met Basware.

Jim Pratt, Senior Vice President en General Manager voor Virtual Payments, WEX Inc., licht toe: “Wij zoeken continu naar nieuwe manieren om de customer experience te verbeteren. Dit doen we door het opzetten van innovatieve, wereldwijde betalingsoplossingen die de winstgevendheid en de cashflow van onze klanten in hun lokale valuta verbeteren. Wij zijn verheugd met Basware samen te werken: de samenwerking geeft WEX de mogelijkheid om een nieuw, real-time betalingsalternatief aan te bieden met de voordelen van onder meer automatische reconciliatie, betere cashflow en snellere betalingen.”
Esa Tihilä, CEO van Basware: “Wij zijn blij met onze samenwerking met WEX waardoor meer organisaties voordeel kunnen hebben van real-time elektronische betalingen. Door het verwijderen van handmatigheden en het bieden van flexibele betalingsopties kunnen bedrijven hun financiële processen verbeteren, late betalingen reduceren en het werkkapitaal optimaliseren. Het zijn uitdagingen waarmee veel bedrijven vandaag de dag te maken hebben. Nieuwe en innovatieve financieringsopties in de supply chain bieden nieuwe mogelijkheden voor zakelijke groei en werkkapitaalmanagement. Leveranciers en afnemers kunnen schulden en vorderingen financieren om zo de cashpositie te optimaliseren alsmede flexibiliteit te verhogen en inzicht te verbeteren.”
Over WEX Inc.
WEX Inc. (NYSE: WEX) is een belangrijke leverancier van betaaloplossingen voor ondernemingen. Sinds het in 1983 begon met kaartbetalingen voor wagenparken heeft WEX zijn activiteiten uitgebreid en is het nu ook een aanbieder van zakelijke betalingsoplossingen via diverse kanalen voor meer dan 9 miljoen wagens. WEX biedt een uitzonderlijke veiligheid en controle aan voor betalingen in een brede waaier aan sectoren. WEX heeft een mondiaal klanten- en partnersbestand dankzij zijn wereldwijde activiteiten met kantoren in de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen en Singapore. WEX en zijn dochterondernemingen stellen meer dan 2.000 mensen te werk. Sinds 2005 is het bedrijf beursgenoteerd en wordt het verhandeld op de beurs van New York onder het tickersymbool “WEX.” 
Over Basware
Basware is de toonaangevende leverancier van ‘networked’ purchase to pay, e-invoicing- en innovatieve financieringsoplossingen. Het commerce- en financing-netwerk verbindt wereldwijd bedrijven in meer dan 100 landen. Basware heeft het grootste open zakelijke netwerk ter wereld waardoor een goede samenwerking tussen de verschillende partijen ontstaat, ongeacht de bedrijfsgrootte. Door het vereenvoudigen van stroomlijnen van financiële processen kunnen organisaties het maximale uit hun activiteiten halen. Wereldwijd kunnen zowel kleine als grote organisaties aanzienlijke kostenbesparingen realiseren, flexibele betalingsvoorwaarden opstellen en een grotere efficiency behalen. Zo ontstaat ook een betere relatie met leveranciers. 
 

Gerelateerde artikelen