Basware breidt uit met uitgavenanalyses

Basware introduceert 'committed spend analytics', de meest recente innovatie binnen Basware Analytics voor volledige zichtbaarheid in alle open uitgaven, o

Uitgavenanalyses omvatten een overzicht van 100 procent van (in)directe uitgaven op basis van inkooporders, betalingsplannen en niet-PO-facturen, die een goed beeld geven van gedane als toekomstige uitgaven.

“De snelle groei van digitalisering en globalisering brengt een steeds grotere vraag naar data-basedinzichten, en met name rond uitgaven. Normaal gesproken richten organisaties zich op het geld dat is uitgegeven, maar met uitgavenanalyses kunnen ze nu alle open uitgaven inzien die zich in de toekomst voordoen”, zegt Teemu Toroi, Director Data & Analytics Product Line Management. “Uitgavenanalyses bieden zichtbaarheid voor alle open PO's en niet-PO-facturen, inclusief extern zakelijke documenten, in één overzichtelijke weergave.”

Committed spend analytics meten het niveau van de uitgaven op basis van zakelijke documenten – zoals inkooporders, betalingsplannen en niet-PO-facturen – en voorspellen ook wanneer de uitgaven naar verwachting worden gerealiseerd. Nauwkeurigheidslevels verbeteren naarmate afzonderlijke documenten worden verwerkt en het totale aantal verwerkte documenten toeneemt.

Het volledige overzicht van alle open uitgaven biedt waardevolle inzichten voor de afdelingen Finance en Inkoop die zij kunnen gebruiken bij het analyseren van de cashflowbehoeften en het nemen van belangrijke bedrijfsbeslissingen.

“Door een helicopter view van alle uitgaven en de mogelijkheid om een gedetailleerd niveau in te vullen, is dit een krachtige samenwerkingstool”, zei Toroi. “Omdat iedereen naar dezelfde cijfers kijkt en gemeenschappelijke targets probeert na te streven, kunnen organisaties overstappen van de conventionele uitgavenanalyse naar een meer strategische operationele en tactische uitgavenoptimalisatie.”

Gerelateerde artikelen