Banken gedragen zich als muziekindustrie in jaren negentig

Banken gedragen zich als de muziekindustrie in jaren negentig. Traditionele banken vallen niet zomaar om, maar ze gaan het de komende tien jaar wel heel moeilijk krijgen, aldus het FD. Inderdaad. Onze grote banken zijn nog steeds hopeloos inefficiënt en werken met krakkemikkige technologie.

Door Alex van Groningen
Stel je eens voor hoe geweldig het zou zijn als je een hypotheek wil hebben en het is in 1 dag geregeld? Zou het niet fantastisch zijn als je als ondernemer geld wil lenen en je hebt het binnen 30 minuten op je rekening? Waarom is het niet normaal dat als je 100 euro overmaakt het zonder kosten binnen 10 seconden aankomt bij degene die je betaalt? Te mooi om waar te zijn? Nee, het gaat nu snel beter worden. 
Wereldwijd zijn meer dan 4000 innovatieve ‘FinTech’ bedrijven bezig om jou, mij en de andere miljoenen gefrustreerde klanten van financiële instellingen tot dienst te zijn. Ondersteund door miljardeninvesteringen gaat het harder en harder. Ook de banken zelf investeren nu mee. Zo startte ABN AMRO recent een FinTech fonds met 10 miljoen euro. 
Wat er allemaal gaat veranderen in de financiële sector ontdek je op 14 april 2016 in Amsterdam op de European FinTech Awards (http://www.fintech.nl). Een unieke (Engeltalige) bijeenkomst over innovatie en disruptie. Alle domeinen van financiële innovatie worden getoond middels pitches, demo’s en paneldiscussies. Gerrit Zalm is een van de vele sprekers. 
De European FinTech Awards wordt bezocht door internationale FinTech investeerders, bedrijven, experts en directieleden van gevestigde Europese financiële instellingen. 400 deelnemers spreken met elkaar over de toekomst van de financiële sector en de noodzakelijke vernieuwing voor de bank én voor de klant. 
Daarnaast zullen de European FinTech 100 – 100 innovatieve ondernemingen met baanbrekende ideeën en technologieën – strijden om één van de felbegeerde European FinTech Awards 2016. Deze 100 bedrijven laten zien dat de financiële sector vele malen efficiënter, slimmer en innovatiever kan werken. 
Onze banken maken nu nog miljarden winst. Maar die winst is steeds onzekerder. Sommige vragen zelfs af of er nog banken bestaan in 2020. In elk geval is het nu tijd voor actie in deze voor Nederland en Europa zo cruciale sector. 
Tot 14 April 2016 op de European FinTech Awards in Amsterdam. Meld je snel aan via http://www.fintech.nl en maak gebruik (tot 1 februari) van de early bird korting. 

__________________________________________________________________________
De European FinTech Awards is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door talloze ‘FinTech- startups’. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Neem deel. Word lid van de FinTech Community, bezoek de FinTech Events, meld u aan voor de European Fintech Awards.
__________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen