Automatisering van bankportals

Cashbook heeft een nieuwe tool voor bankportalautomatisering gecreeerd

Cashbook introduceert een nieuwe tool voor bankportalautomatisering. De Cashbook bank portal automatiseringstool kan worden aangepast, zodat het ophaalproces 's nachts plaatsvindt en de gegevens worden gedownload naar Cashbook voordat uw medewerkers aan het werk komen. Cashbook's automatiseringstool voor bankportals slaat de unieke wachtwoorden op en logt automatisch in op elke individuele bankportal. De tool doorloopt de nodige stappen om de banktransactiebestanden voor elke bankrekening te vinden. Deze informatie wordt gedownload en rechtstreeks geïmporteerd in Cashbook waar automatisch de journalen worden aangemaakt. Wanneer medewerkers aan het werk gaan, verwerken ze de journalen en boeken ze het geld, waarna ze het grootboek bijwerken.

Deze complete automatisering van bankportals helpt om vele uren te besparen die momenteel elke dag worden verspild aan een handmatig proces. Het zal ook de financiële afdeling redden van onnodig werk, de automatisering van saaie processen zal het moreel van het personeel helpen verbeteren en het personeelsverloop verminderen. Een ander groot voordeel hier is de verhoogde beveiliging, een portal kan honderden mensen hebben die inloggen om gevoelige financiële informatie op te halen, dus beveiliging is een groot probleem voor bedrijven. Dit is vooral het geval als een organisatie zoals een Business Process Outsourcing (BPO) -bedrijf alle gebruikersnamen en wachtwoorden veilig moet beheren. Cashbook biedt hier een extra beveiliging laag, omdat gebruikers informatie die niet meer beveiligd is, niet meer hoeven te onthouden of op te slaan.
 

Bankportals

Online bankportals hebben zich de laatste jaren ontwikkeld met toenemende functionaliteit. Met deze bankportals hebben hun klanten op afstand toegang tot bankrekeningen, kunnen ze live historische gegevens bekijken en nieuwe transacties en overschrijvingen uitvoeren. Voorheen stuurden banken de transactiebestanden in de verschillende bankformaten (bijv. EDI, MT940, Excel) naar een specifieke locatie van de zakelijke klanten. Veel banken plaatsen deze transactiebestanden nu echter in een bankportaal, en dit vereist nu dat de klanten van de bank deze financiële gegevens zelf ophalen.

Voor deze ophaalmissie moeten bedrijven inloggen, de specifieke banktransactiebestanden vinden en downloaden om hun dagelijkse Cash-aanvraagprocessen te voltooien. Het ophalen van deze bestanden uit de portal heeft een nieuwe stap in het proces gecreëerd voor financiële afdelingen om hun werk te doen. Het kan ook een zeer tijdrovend en vervelend proces zijn, afhankelijk van hoeveel banken, bankrekeningen en transactievolumes een bedrijf heeft. Meerdere bankportals staan ??gelijk aan extra verspilde uren.

Kenmerken van portalautomatisering

1- Extra tijdwinst: verminder verspilde handmatige uren

Met de automatisering van het bankportaalproces door Cashbook worden de handmatige uren die voorheen verloren gingen bij het inloggen op elke afzonderlijke bankportal om de transactiebestanden op te halen, nu opgeslagen. Deze uren kunnen nu opnieuw worden toegewezen aan belangrijkere processen binnen uw bedrijf. Onze portaalautomatisering met meerdere banken leidt tot extra tijdwinst.

2- Verhoogde automatisering: elimineer repetitief werk

Door de automatisering van bankportals heeft Cashbook een andere belangrijke stap in het proces van het bereiken van hoge niveaus van Cash Application Automation voor onze klanten geautomatiseerd. Machine learning software van Cashbook helpt het repetitieve en saaie werk voor onze klanten te elimineren.

3- Verhoogde beveiliging: geen papieren records nodig

De Cashbook bank portal automation tool slaat alle gebruikersnamen en wachtwoorden op die worden gebruikt om in te loggen op de bankportals. Onze gebruikers hoeven geen papieren records op te slaan die gevoelige informatie bevatten. Ze zullen ook nooit de inloggegevens van een bankportaal vergeten, omdat ze het niet langer hoeven te onthouden.

Financial Systems 2019

Op 3 oktober is Cashbook exposant bij Financial Systems, het ICT innovatie event voor de finance professional. Het moment om met Cashbook in gesprek te gaan.