Argentijnen en Brazilianen betalen belasting in crypto’s

Argentijnen en Brazilianen betalen belasting in crypto’s
Steeds meer landen gaan cryptovaluta inbouwen in hun betaalsystemen.

Inwoners van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires kunnen belastingen betalen in cryptomunten. De stad gaat er niet zelf cryptorekeningen op na houden waar burgers belasting in digitale valuta kunnen afrekenen. De burgemeester spreekt over “toonaangevende” cryptobedrijven die de cryptovaluta van inwoners van Buenos Aires omzetten in Argentijnse peso’s die aan de stad worden overgemaakt.

Lokale cryptobeurzen SatoshiTango, Buenbit, Ripio en Belo, en het in Mexico gevestigde Bitso zullen meewerken aan het initiatief. De komende maanden gaat Buenos Aires het mogelijk maken om de gemeentebelasting te betalen in crypto’s.

Het bericht volgt op berichtgeving van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro over gemeentelijke onroerendgoedbelasting die vanaf volgend jaar voldaan kan worden in crypto’s. Op landelijk niveau bereidt Brazilië regelgeving voor die cryptovaluta een wettige status als betaalmiddel geven.

Ook Mexico en Panama bereiden de bitcoin als betaalmiddel voor. De Portugese eilandengroep Madeira en een stad in Honduras gaan ook aan de slag met bitcoin, zo werd bekendgemaakt op een conferentie over de bitcoin in Miami.
De berichtgeving volgt nadat steeds meer landen cryptocurrencies omarmen als wettig betaalmiddel. Dit is al het geval in El Salvador en de Centraal Afrikaanse Republiek.