Arcadis verkoopt Kafi

fallback
Arcadis, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekendgemaakt dat Kafi, haar bureau voor lokale heffingen en overheidsfinanciën, wordt verkocht aan BTE, een bedrijf gespecialiseerd in het uitvoeren van vastgoedwaarderingen.

De verkoop van Kafi zal na overeenstemming met de bonden ten aanzien van de arbeidsvoorwaarden, worden geëffectueerd. De taxatieactiviteiten van Kafi worden samengevoegd met die van TOG Nederland, een dochteronderneming van BTE. De adviesactiviteiten zullen vanuit Kafi Advies in de markt worden gezet. Kafi realiseerde in 2003 met zo’n 120 medewerkers een omzet van circa EURO13 miljoen. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Kafi is meer dan vijfentwintig jaar actief in de Nederlandse markt voor vastgoedwaardering. Deze activiteit wordt binnen Arcadis alleen uitgevoerd in Nederland en heeft geen relatie met de overige activiteiten van de onderneming. Arcadis beschouwt Kafi derhalve niet langer als onderdeel van haar kernactiviteiten. De integratie met TOG Nederland betekent voor de medewerkers van KAFI dat zij deel gaan uitmaken van een onderneming, die van vastgoedwaardering haar kerntaak heeft gemaakt.

TOG Nederland is marktleider in de taxatiebranche. Met 200 medewerkers verdeeld over vijf vestigingen verzorgt TOG bij gemeentelijk organisaties de uitvoering van de Wet Waardering Onroerende Zaken. De kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening die TOG zijn opdrachtgevers biedt, zijn diepgeworteld in meer dan vijfentwintig jaar waarderingservaring.

Arcadis is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma’s van idee, via implementatie tot exploitatie, voor zowel bedrijven als overheden. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. Arcadis heeft wereldwijd een jaarlijkse omzet van circa EURO850 miljoen en heeft 9.000 medewerkers in dienst.

Gerelateerde artikelen