Arcadis verkoopt Dynamicon aan HQ Group

fallback
ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekendgemaakt dat het 60% van de aandelen van haar detacheringbedrijf Dynamicon BV heeft verkocht aan de HQ group BV, gevestigd te Delft. Over 3 jaar zal de resterende 40% aan HQ group worden verkocht. De HQ group detacheert onder andere technische, financiële en juridische specialisten. Door de combinatie ontstaat een sterkere positie in de technische detacheringbranche. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Dynamicon heeft haar dienstverlening ontwikkeld via een ‘in huis’ detacheringspositie. De laatste jaren voorziet Dynamicon, naast ARCADIS, ook overheden en andere grote bedrijven van hoger technisch personeel. De omvang van Dynamicon is echter te gering om op termijn een gezonde bedrijfsvoering te kunnen garanderen. Bovendien biedt het huidige marktklimaat onvoldoende mogelijkheden om de benodigde schaalgrootte op eigen kracht te bereiken. Omdat ARCADIS geen strategische groei nastreeft in detacheringen is besloten te zoeken naar andere oplossingen, hetgeen geleid heeft tot overeenstemming over de verkoop aan HQ group in twee tranches.

De HQ group BV is opgericht in 1990 als HQT -services. HQT detacheert sinds 1994 midden en hoger technisch personeel op de vakgebieden Bouwkunde, Civiele Techniek, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Milieukunde en Technische Bedrijfskunde. Voor HQT werken ongeveer 110 personen. HQP is in 2000 opgestart als het equivalent van HQT en richt zich op de financiële en juridische markt.

Dynamicon is opgericht in 1996 en richt zich met name op detachering, interim-management en werving en selectie van hoger technisch personeel op de vakgebieden Milieu, Civiele Techniek, Cultuurtechniek, Ruimtelijke Ontwikkeling, Bouw en Vastgoed. Voor Dynamicon werken circa 150 personen bij opdrachtgevers binnen overheid en bedrijfsleven, waaronder ARCADIS. Dynamicon zal onder dezelfde naam en met ongewijzigd personeelsbestand in de nieuwe samenstelling opereren.