Apple stelt iPhone in EU open voor zakelijke android-apps

Meer zakelijke mogelijkheden voor bedrijven met Iphone

Apple kondigt aan dat het vanaf volgend jaar de overstap van een iPhone naar een Android-smartphone gebruiksvriendelijker zal maken in de Europese Unie. Deze stap wordt gezet als onderdeel van de naleving van de Europese Verordening digitale markten. De Digital Markets Act (DMA) heeft als doel Europese consumenten en ondernemers te beschermen en tegelijkertijd meer concurrentie en gemak te bieden bij digitale diensten. Dat meldt het ANP.

  • Apple versoepelt overstap iPhone naar Android (EU)
  • Volledige dataoverdracht tussen browsers mogelijk
  • Strengere EU-regels voor grote onlineplatforms

Hoewel er momenteel al een Google-app bestaat om over te schakelen van een iPhone naar een Android-toestel, worden bepaalde gegevens niet volledig overgedragen. Om dit aan te pakken, wil Apple eind dit jaar of begin volgend jaar de mogelijkheid bieden om alle relevante gegevens van de ene webbrowser naar de andere op hetzelfde apparaat over te zetten.

De populariteit van de iPhone is te danken aan een aantal factoren. Zo is de iPhone een gebruiksvriendelijk apparaat met een breed scala aan apps die relevant zijn voor zakelijke gebruikers. Daarnaast is de iPhone een veilige keuze, met geavanceerde beveiligingsfuncties die bedrijfsgegevens beschermen. De meest gebruikte zakelijke apps op de iPhone zijn naast Word, Excel, PowerPoint en Outlook de CRM software van Salesforce, Dropbox  en Zoom.

Deze aankondiging komt op een moment dat de EU strengere regels invoert voor grote onlineplatforms. Sinds donderdag zijn deze nieuwe regels van kracht. De Europese Commissie heeft tot nu toe 22 diensten van zes bedrijven geïdentificeerd als zogenoemde poortwachters, waar gebruikers nauwelijks omheen kunnen. [artikel gaat verder na de volgende alinea]

Maak kennis met de FM Dag Orakels: stel jouw vragen, deel uitdagende financiële vraagstukken en laat je inspireren door experts en ervaringsdeskundigen. Beleef samen met 300 vakgenoten de 9e editie van FM Dag. Meld je nu aan voor een unieke ervaring op 17 april in Spant! Bussum.

Op de lijst van poortwachters staan grote Amerikaanse techconcerns zoals Apple, Amazon, Microsoft, Google-moeder Alphabet en de Facebook-eigenaar Meta Platforms. Ook de video-app TikTok van het Chinese bedrijf ByteDance is aan de lijst toegevoegd. De eisen aan deze poortwachters omvatten onder meer het verbod om voorkeur te geven aan hun eigen diensten boven aanbiedingen van concurrenten.

Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.

Gerelateerde artikelen