Amerikaanse CFO’s verwachten veel van conversie IFRS

CFO's van Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven kijken uit naar de conversie naar IFRS. Dit blijkt uit onderzoek van Accenture. De zorgen die Amerikaanse politici zien in de conversie worden niet gedeeld door de financiële topmannen.

Voor het onderzoek ondervroeg Accenture 200 CFO’s van beursgenoteerde bedrijven met inkomsten van boven de 1 miljard euro. De meeste verwachten weliswaar dat de conversie duur en complex zal zijn, desalniettemin denken ze dat het een stap voorwaards zal zijn.

De CFO’s zeggen verder dat ze door de overgang naar IFRS zullen investeren in technologie op hun financiële afdelingen, in procesverbeteringen en in training van hun personeel.

Managing director van Accenture Dan London zegt over het onderzoek: ‘ook al wordt de conversie significant en complex, zien de betrokken bedrijven de overgang als een kans om hun performance management vaardigheden te vergroten, compliance en risico management beter te kunnen adresseren, efficiënter te kunnen opereren en waarde kunnen halen uit het overgangsproces.’

Gerelateerde artikelen