Alles moet sneller, beter, efficiënter en goedkoper

Op de werkvloer moet alles steeds sneller, beter, efficiënter, effectiever en het liefst ook nog eens goedkoper. Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig worden er steeds meer financiële softwareapplicaties op de markt gebracht die dit allemaal voor elkaar krijgen.

Financiële professionals hebben het niet altijd even gemakkelijk. Er wordt steeds meer van hen gevraagd, vooral als het gaat om administratie. “Het verlagen van de administratieve werkdruk, sneller betaald krijgen, en het verhogen van de efficiëntie door procesoptimalisatie staan bij veel bedrijven dan ook hoog op de prioriteitenlijst,” aldus Djimmie Zeijpveld, principal product marketing bij Exact.

Hoe zet je dit streven om in de praktijk? Volgens Zeijpveld gaat dat het beste met een stapsgewijs proces. “Allereerst kijken we samen met de klant hoe we hun financiële processen kunnen optimaliseren. Daarna wordt door de inzet van onze financiële software deze processen gedigitaliseerd”, zegt hij. “Onze ‘no hands accounting’ functionaliteit neemt veel handmatige handelingen in financiële processen over. Denk hierbij onder meer aan de automatisering van het afboeken van bankafschriften.”

Cloud-applicaties staan hierbij centraal. “Niet alleen vanwege het gemak, maar ook vanwege beveiliging. Met de cloud kunnen we de beveiliging voor onze klanten op een professionelere en goedkopere manier inregelen”, vertelt Zeijpveld. Tijdens Financial Systems 2018 hoopt het Exact-team nieuwe contacten te leggen, en het met hen te hebben over alle nieuwe belangrijke trends en vraagstukken. Zeijpveld: “Waarom doen we met elkaar nog steeds veel op papier en verwerken we nog steeds veel via Excelsheets? De techniek voorziet al jaren in een volledig digitale manier van werken!”

Exact Nederland ontwikkelt ERP, CRM, HRM, financiële software, boekhoudsoftware en bedrijfssoftware voor groothandel, dienstverlening, productie en accountants. Meer info: www.exact.com/nl