Akzo Nobels Frits Hensel Koninklijk onderscheiden

fallback
Frits Hensel, Senior Vice President Finance van Akzo Nobel, is afgelopen vrijdag onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van Jan de Ruiter, Burgemeester van Zevenaar.

De Orde van Oranje-Nassau wordt toegekend aan mensen die zich gedurende een langere tijd bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.

Rob Frohn, CFO van Akzo Nobel: “Dit is een grote eer voor zowel Frits Hensel als voor Akzo Nobel. Gedurende een aanzienlijke carrière van ruim 35 jaar, min of meer de gehele periode sinds het ontstaan van Akzo in 1969, heeft hij in belangrijke mate bijgedragen aan de financiële structuur. Wij zijn hem enorm dankbaar voor zijn loyaliteit en toewijding.”

Naast de functie van Senior Vice President Finance bekleedt Frits Hensel ook een belangrijke rol in de verschillende pensioenfondsen van Akzo Nobel.

Frits Hensel is niet alleen beroepsmatig bezig met zijn vakgebied. Hij heeft aanzienlijk bijgedragen aan de ontwikkeling van een academische opleiding op het gebied van treasury en corporate finance. Door zijn ervaring was hij in staat een brug te slaan tussen de academisch-theoretische ontwikkelingen en de praktische behoeften in het werkveld, onder andere door zijn betrokkenheid bij het postdoctoraal onderwijs van de Universiteit van Tilburg en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Frits Hensel is daarnaast lid van de Raad van Commissarissen en voorzitter van het Audit Committee van de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB. Ook was hij gedurende enige jaren bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Motorboot Club (KNMC).

In verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd verlaat Frits Hensel Akzo Nobel per 1 mei aanstaande.