Akzo Nobel koopt TCI

fallback
Akzo Nobel heeft een contract getekend met het Belgische Techni-Coat International NV (TCI) voor de overname van de speciale kunststofcoatingsactiviteiten van de onderneming.

Het bedrijf produceert trendy coatings voor consumentenelektronica, cosmetische verpakkingen en sport- en vrijetijdsartikelen. TCI behaalde in 2002 een totale omzet van ongeveer EURO 10 mln. “Strategisch gezien, past deze overname perfect binnen Akzo Nobel Coatings’ strategie om de Specialty Plastics-activiteiten te laten groeien”, aldus Rudy van der Meer, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de coatingsactiviteiten.

“Dit is een kans om onze wereldwijde groei in deze deelmarkt aanzienlijk te vergroten. Ook is het een flinke versterking van onze kennis op het gebied van design, kleuren en mode.” TCI is een voorkeursleverancier van één van ’s werelds toonaangevende bedrijven in de mobiele communicatie en is een gevestigd coatingsbedrijf met waardevolle deskundigheid op het gebied van creativiteit en kleur. De overname geeft Akzo Nobels bestaande commerciële technologie op terreinen als UV, op water gebaseerde coatings, laseretsen en 3D-drukken een enorme impuls.

“TCI levert innovatieve oplossingen voor het coaten van kunststofonderdelen. Daarbij heeft het al jaren een bewonderenswaardige groei en winstgevendheid”, aldus Alex Maaghul, General Manager van Akzo Nobel Specialty Plastics. “De waarde van het bedrijf ligt ook in het professionele ontwikkelingsteam, de 22 medewerkers – die allen over gaan naar Akzo Nobel – en het uiterst moderne Design- en R&D-centrum.” Akzo Nobels coatings voor speciale kunststoffen worden gebruikt voor zeer uiteenlopende producten, zoals lippenstifthouders, golfclubs, huishoudelijke apparaten, computers, skiuitrustingen en meubelonderdelen.