Akzo Nobel benoemt nieuwe General Managers

fallback
Akzo Nobel heeft bekendgemaakt dat Bill McPherson (56), momenteel General Manager van de business unit Powder Coatings, wordt benoemd tot General Manager van de business unit Marine & Protective Coatings.

Hij volgt Leif Darner (51) op die, zoals eerder aangekondigd, is voorgedragen voor de Raad van Bestuur van Akzo Nobel. Deze benoeming moet nog door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 22 april 2004 goedgekeurd worden. Rob Molenaar (43) momenteel General Manager Car Refinishes North America, volgt de heer McPherson op als General Manager van de business unit Powder Coatings.

De heer McPherson, afgestudeerd in Wiskunde en Chemie aan de Universiteit van Aberdeen, begon zijn carrière in 1970 bij Courtaulds (Research). In 1981 stapte hij over naar Courtaulds Fibre Division en vervulde verschillende managementfuncties in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk alvorens benoemd te worden tot CEO van Courtaulds Chemicals in 1991. Eind 1994 verhuisde hij naar Australië en later Singapore om CEO van Courtaulds Coatings Asia Pacific te worden. Courtaulds is door Akzo Nobel overgenomen in 1998. In 2001 keerde de heer McPherson terug naar het Verenigd Koninkrijk om de pas opgerichte business unit Powder Coatings te gaan leiden.

De heer Molenaar trad in 1983 in dienst bij Akzo en maakte carrière binnen Akzo Nobel Car Refinishes waar hij verschillende internationale functies met toenemende verantwoordelijkheden vervulde. In 1995 verhuisde de heer Molenaar naar Zuidoost-Azië om General Manager Car Refinishes Asia Pacific te worden. Zijn huidige functie als General Manager Car Refinishes North America bekleedt hij sinds 1999. Geboren in Nederland, studeerde de heer Molenaar Chemische Technologie aan de HTS Enschede. Hij voltooide verschillende marketing en management programma’s aan de Mercer University in Atlanta en de Harvard Business School in Boston, beide in de Verenigde Staten.

Gerelateerde artikelen