Agicap haalt $100 miljoen op in serie B-financieringsronde

Met de serie B-ronde bedraagt het totaal opgehaalde kapitaal sinds de oprichting $121 miljoen.

Agicap, de Europese SaaS-marktleider in cashflow management, kondigt aan $100 miljoen te hebben opgehaald in een serie B-ronde onder leiding van Greenoaks – investeerder in Brex, Deliveroo, Robinhood, Coupang, Airtable en Discord. Twee voorgaande investeerders, BlackFin Capital Partners en Partech, namen eveneens deel aan de ronde. De kapitaalinjectie volgt slechts een jaar op de voorgaande serie-A ronde geleid door Partech, en minder dan twee jaar op de seed-ronde geleid door BlackFin Capital Partners. Met de serie B-ronde bedraagt het totaal opgehaalde kapitaal sinds de oprichting van Agicap in 2016 $121 miljoen. Het bedrijf, dat oorspronkelijk uit het Franse Lyon komt, wordt daarmee nu getaxeerd op meer dan $500 miljoen.

Beslissingen nemen 

Agicap creëert SaaS-oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf waarbij meerdere databronnen, waaronder open banking data, worden aangewend om managementteams te helpen met het maken van strategische en financiële beslissingen. Door de cashflows binnen bedrijven inzichtelijker te maken, zorgt Agicap ervoor dat bedrijfsleiders en hun teams zijn voorzien van alle benodigde informatie om met overtuiging snelle bedrijfsbeslissingen te nemen. 

Agicap zag haar personeelsbestand in minder dan 12 maanden tijd groeien van 30 tot wel 200 medewerkers. Tegelijkertijd vertienvoudigde de omzet. Sinds het bedrijf haar activiteiten heeft uitgebreid naar een aantal Europese landen, komt 50% van de totale omzet daarvandaan. “Deze serie B markeert een beslissend moment voor onze bedrijfsontwikkeling”, aldus Sébastien Beyet, CEO van Agicap. “De ronde is illustratief voor onze ambitie en de leidende rol die we hebben in de Europese markt. We kunnen onze internationale aanwezigheid nu versneld uitbreiden. De komende maanden lanceren we in 10 nieuwe landen.”

De kapitaalinjectie stelt het bedrijf, dat werd opgericht door de Franse ondernemers Sébastien Beyet, Clément Mauguet en Lucas Bertola, in staat haar doelen in rap tempo te behalen. Het plan is om binnen twee jaar tijd het personeelsbestand uit te breiden tot 1000 medewerkers.

Dynamisch

“Agicap is een zeer dynamisch en uiterst snelgroeiend bedrijf. We willen zowel in Nederland als in het buitenland op grote schaal nieuw personeel aannemen om onze diensten verder door te ontwikkelen en onze klanten nóg meer waarde te bieden. Daarbij staat de kwaliteit van onze dienstverlening uiteraard voorop; wij willen dat Agicap dé oplossing is en blijft voor onze klanten”, aldus Clément Maguet, Chief Global Expansion. 

Duizenden bedrijven, waaronder Meero, Prestashop, Century 21, Pizza Hut en McDonalds, maken dagelijks gebruik van het SaaS platform voor het real-time managen en voorspellen van de cashflow. “Onze ambitie is ook van technologische aard. We willen Agicap dé oplossing maken voor financieel management in het gehele Europese mkb, en op deze wijze bijdragen aan de juiste besluitvorming en gemoedsrust van managers”, licht CTO Lucas Bertola toe.

Inzicht

“Agicap verschaft bedrijven inzicht in de meest cruciale factor: de cashflow. Ze geven bedrijfseigenaren en hun teams de best mogelijke informatie voor het maken van de meest gewichtige besluiten. Door een probleem op te lossen waar ieder bedrijf tegenaan loopt, heeft Agicap zich niet alleen bewezen als belangrijke partner voor een aantal Europese landen, maar zien we in hun oplossing tevens een enorme kans voor het gehele Europese mkb. We zijn dan ook zeer enthousiast hen te vergezellen op deze spannende reis”, zegt Neil Shah, partner bij Greenoaks.

“Agicap is zoveel meer dan enkel een tool voor cashmanagement: het systeem werkt met gesynchroniseerde real-time data en is daarmee een intelligente tool voor weloverwogen bedrijfsbeslissingen.” Aldus Phillipe Collombel, partner bij Partech. “Het is kortgezegd dé ultieme tool voor het Europese mkb. Het team liet al eerder zien razendsnel te kunnen groeien en verder uit te breiden door Europa. We zijn trots hen ook in het vervolg te kunnen ondersteunen.”

“Onze support begon minder dan twee jaar geleden met de seed-ronde en luidde een mooi avontuur in. De enorme groei van aantal medewerkers is toonaangevend voor de torenhoge ambities van de oprichters”, aldus Gabrielle Thomas, Investment Director bij BlackFin Capital Partners. “De lockdown onderstreepte nogmaals het belang van liquide middelen voor het mbk; Agicap biedt hen een betrouwbaar kompas.”