AFAS Software geaccrediteerd voor PE-punten

Alle payroll-cursussen en -seminars van AFAS Software zijn per direct NIRPA-geaccrediteerd. Payroll-professionals kunnen hierdoor Permanente Educatie (PE-)punten verdienen voor hun beroepsregister. Met deze extra dienstverlening zorgt AFAS Software ervoor dat klanten en partners op de hoogte zijn van kennis en vaardigheden voor het uitoefenen van hun vak.

Payroll-professionals verdienen beroepspunten met cursussen en seminars AFAS
 
Het gaat onder meer om de cursussen Payroll procesbeheer, Payroll dagelijks gebruik, Bootcamp Payroll, Eindejaarsessie payroll en de specialisatiecursus Looninrichting. AFAS Software geeft deze cursussen aan cursisten op het niveau van geregistreerd salarisadministrateur met PDL op zak. Deelnemers aan deze cursussen kunnen deze beroepstitel voeren wanneer zij jaarlijks  diverse punten verzamelen, afhankelijk van hun titel. Het gaat hierbij om een mix van PE-kennispunten met betrekking tot wettelijkheden en vakinhoudelijke kennis enerzijds en vaardighedenpunten anderzijds. Kennispunten zijn te verdienen door het volgen van seminars, vaardighedenpunten door zowel het bijwonen van seminars als het volgen van cursussen en bootcamps. Laatstgenoemden zijn de meest uitdagende trainingen die AFAS Software aanbiedt.
 
NIRPA
“Het is uniek dat we als softwareleverancier deze extra service bieden en onze klanten en partners de kans bieden om ook bij ons PE-punten te behalen”, zegt Bas van der Veldt, CEO bij AFAS Software. De softwareleverancier werkt samen het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA), één van de grootste registers voor RPP’s (Register Payroll Professionals) en RSa’s (Register Salarisadministrateurs). Het NIRPA is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk die kwaliteit voorop heeft staan. Van der Veldt: “Wij weten dat het succes van onze software afhangt van de kennis die gebruikers ervan hebben. Door meer kennis van onze software werk je sneller, fijner en durf je buiten je eigen werkveld te kijken hoe ook AFAS Software daar kan werken. Daarom ook onze samenwerking met NIRPA. Het NIRPA staat voor kwaliteitsborging voor mensen die werkzaam zijn binnen het payroll vak.”
 
Volledig digitaal proces
Klanten en partners die PE-punten willen verdienen via AFAS Software kunnen zich inschrijven via de klantportal van AFAS. Per cursus is zichtbaar hoeveel kennis- en vaardighedenpunten toegekend worden na het volgen ervan. Na elke cursus volgt een toets. Van der Veldt: “Het proces verloopt volledig digitaal, onder meer via onze eigen portal waar elke cursist zijn of haar certificaat kan downloaden met scores en toegekende PE-punten.” Cursisten die een toets niet halen, mogen gratis terugkomen. Ook hanteert AFAS Software al sinds 2010 dezelfde cursusprijzen. “Het allerbelangrijkste vinden wij dat klanten kennis opdoen om zo fijner en vooral leuker werk te hebben. Kwaliteit staat voorop. Ook willen wij deelname zo laagdrempelig mogelijk houden.”
 
Over AFAS Software
Het Nederlandse familiebedrijf AFAS Software ontwikkelt bedrijfssoftware met oog voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door de flexibiliteit van de software die volledig af te stemmen is op branchespecifieke bedrijfssituaties, automatiseert AFAS bedrijven en organisaties uit een grote variëteit aan branches.